Dagbladet inn i skolen

Neste høst lanserer Dagbladet.no en nasjonal diktbase på nettet med norske dikt fra de siste 1000 åra. Læringssenteret bevilget en halv million kroner til å delfinansiere diktbasen til skolebruk.

Basen skal skreddersys for elever fra 8.-klasse og oppover.

- Det blir enkelt å søke etter dikt. Elevene får også høre forfattere lese egne dikt - med musikk til om det finnes. Videoklipp finnes også. Det blir et både nyttig og underholdende tilbud til norsktimene, sier prosjektleder Unn Conradi Andersen i dagbladet.no.

Utradisjonell

Noen lærere vil være skeptiske til at en avis slipper til i skolen. Læringssenteret deler ikke engstelsen:

- Nei, det er tvert imot spennende at utradisjonelle aktører, som Dagbladet, også vil lage læremidler. Diktbasen til dagbladet.no vil nå ungdommen på deres egne premisser, sier underdirektør Petter Korseth i Læringssenteret.

Interessen for lyrikk er større enn mange tror, påpeker Unn Conradi Andersen:

- Vi mottar flere tusen dikt i uka til nettsiden vår,

Diktkammeret

.

I løpet av et år har vi mottatt over 90000 dikt! Lyrikeren Helge Torvund gir tilbakemelding og veiledning direkte på nettet. Nettet åpner for en helt ny og annerledes måte å formidle lyrikk på, sier Conradi Andersen.

Egne elevdikt


Den nye diktbasen skal derfor ikke bare ha allerede ferdige dikt. Elevene kan sende inn egne dikt, snakke med andre forfattere, og diskutere lyrikk og annen litteratur. Det hele vil koste 2,4 mill. kroner.

Dagbladet.no har i dag 299000 daglige lesere, som gjør avisa til landets sjuende største avis, uavhengig av publiseringskanal.

<B>FAVNEN FULL AV POESI:</B> -Nå skal vi lage en skikkelig diktdatabase til skolebruk, sier prosjektleder Unn Conradi Andersen.