Dagbladet-journalist mottok trusler om vold på e-post

Mann dømt til 18 dagers ubetinget fengsel etter å ha truet journalist Jarl Nymo med vold.

GLAD FOR DOMMEN: Tidligere Dagbladet-journalist, Jarl Nymo, opplevde å få voldstrusler på e-post. Han mener dommen mot mannen som sendte e-postene er prinsipielt viktig. Foto:Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GLAD FOR DOMMEN: Tidligere Dagbladet-journalist, Jarl Nymo, opplevde å få voldstrusler på e-post. Han mener dommen mot mannen som sendte e-postene er prinsipielt viktig. Foto:Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen, som er i begynnelsen av 40-åra, er dømt for ha sendt fire e-poster med truende innhold til Dagbladet-journalist Jarl Nymo.

Det var lørdag den 16. januar i år at mannen, som er bosatt i Oslo, sendte fire e-poster til Nymo hvor han blant annet skrev:

«Hadde jeg møtt deg og visst hvem du var hadde jeg knust trynet ditt som pakkiser har gjort med meg mange ganger når jeg vokste opp. Og ja, jeg bryr meg ikke om å sitte inne. Slapp ut i november, når jeg ser deg knuser jeg trynet ditt».

«Fjordmann»-artikkel

Nymo mottok de truende e-postene etter at han hadde skrevet en artikkel som handlet om ulike personers syn på at «Fjordmann» deltok i samfunnsdebatten. Mange av kildene som ble omtalt i saken hadde negativt syn på dette.

I retten forklarte Nymo at han relaterte e-postene til artikkelen.

Av de fire e-postene ble han særlig skremt av e-posten der mannen truet med å knuse trynet hans. At tiltalte viste til at han hadde sittet i fengsel forsterket trusselen og han opplevde beskjeden som en konkret trussel om vold. Han lurte også på om vedkommende visste hvem han var.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer