Krabbekrigens ofre

Dagbladet-journalister hedret med diplom

Dagbladet-prosjektet har mottatt prestisjetunge priser. Nå har den omfattende graveserien fått nok en utmerkelse.

SAKENS KJERNE: Dimitrij Kravtsjenko (33) dro til Båtsfjord i Finnmark for å sikre familiens framtid, men forsvant på havet. Ved å fortelle historien om snøkrabbefiskerens død har Dagbladet avdekket umenneskelige forhold på fangstbåtene og tåkelegging av ansvarsforhold.
SAKENS KJERNE: Dimitrij Kravtsjenko (33) dro til Båtsfjord i Finnmark for å sikre familiens framtid, men forsvant på havet. Ved å fortelle historien om snøkrabbefiskerens død har Dagbladet avdekket umenneskelige forhold på fangstbåtene og tåkelegging av ansvarsforhold. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gravesjef i Dagbladet, Siri Gedde-Dahl, sier at utmerkelsen gjør dem stolte.

- Det er veldig hyggelig at også RORG setter denne journalistikken høyt. Vi mener «Krabbekrigens ofre» avdekker noe viktig om grov sosial dumping i vårt eget nære farvann, lokalsamfunnets blindhet for det som skjer og Norges manglende evne til å sette en stopper for, og sanksjonere, lovbrudd og kritikkverdige forhold til sjøs, sier Gedde-Dahl.

Reportasjeserien «Krabbekrigens ofre» omhandler menneskehandel og sosial dumping i krabbefiskebransjen. Nå er den tildelt diplom for framifrå bærekraftjournalistikk fra RORG.

Omfattende lagarbeid

«Serien er preget av grundig research og omfattende lagarbeid. Serien er produsert av et team bestående av både researchere, journalister, fotografer og videoredigerere, og med deltakere fra flere land. Viktige og vanskelige problemstillinger kan dermed forklares på en måte som både stimulerer leselyst og gir kunnskap,» heter det i begrunnelsen.

RORG er en forkortelse for RammeavtaleORGanisasjoner. Det er et samarbeid blant norske frivillige organisasjoner for å drive folkeopplysning i Norge om nord/sør-spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer