Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet kan bli årets avis

Avisa du leser nå kan stikke av med hele fire mediepriser i mai, og får skryt for sin nyhetssatsning.

KJEMPER I TOPPEN: Dagbladets sjefredaktør Lars Helle og kultur- og magasinredaktør Jo Randen er strålende fornøyd med prisdrysset den siste tida. Nå er avisa de leder nominert til fire priser under mediedagene i Bergen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
KJEMPER I TOPPEN: Dagbladets sjefredaktør Lars Helle og kultur- og magasinredaktør Jo Randen er strålende fornøyd med prisdrysset den siste tida. Nå er avisa de leder nominert til fire priser under mediedagene i Bergen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

- Disse prisene betyr veldig mye. Det er tydelig når man ser på arbeidet redaksjonene legger ned i de innsendte bidragene, sier leder ved Institutt for Journalistikk, Frode Rekve.

Dagbladet er sammen med Hallingdølen den eneste avisa som er nominert til hele fire priser under Årets mediepriser i Bergen 11. mai.

Solid nyhetsjournalistikk Dagbladets nominasjoner gjelder to av de gjeveste kategoriene, nemlig årets avis og årets magasin, i tillegg til feature og forbruker.

Rekve er imponert over utviklinga Dagbladet har hatt de siste årene.

- Dagbladet har satset på solid nyhetsjournalistikk, og har i mange år fått velfortjent ros for sine magasiner. Det er også strålende at de har klart å få til en opplagsøkning i dagens avismarked, sier Rekve.

- Oppsiktsvekkende Lars Helle, sjefredaktør i Dagbladet, er meget fornøyd med nominasjonene.

- Det at vi er nominert til årets avis viser at våre grep innenfor nyhetsjournalistikken blir lagt merke til, og at vi har hatt en oppsiktsvekkende opplagsøkning etter en mangeårig negativ trend i avisbransjen, sier Helle.

For få uker siden ble Dagblad-journalist Thomas Ergo tildelt SKUP-diplom, og i 2010 fikk Dagbladet prisen for beste mobile nettsted. Den store journalistprisen gikk til Dagbladets Bernt Jakob Oksnes, mens årets bilde 2010 ble tildelt hans kollega Hans Arne Vedlog.

- Slikt betyr mye for oss, men enda viktigere er det at leserne får bekreftelse på at de leser rett avis. Det er et ekstremt tøft marked, og vi kjemper en daglig kamp om å være best, forteller Helle.

- Blant de beste Trine Ohrberh-Rolfsrud i Mediebedriftenes landsforening sitter i prisjuryen, og forklarer at for å bli nominert til årets avis må man være nominert i en av de andre katergoriene.

- Dagbladet er av avisene med flest nominasjoner, og det viser at materialet som har blitt sendt inn fra Dagbladet er blant det beste i konkurransen.

Ohrberh-Rolfsrud forteller at prisen for beste magasin henger særlig høyt.

- Det er nok den kategorien det er vanskeligst å vinne, sier hun.

- Bra produkt For Dagbladets kultur- og magasinredaktør, Jo Randen, betyr nominasjonen mye.

- Det viser at Magasinet blir lagt merke til både blant leserne våre, og i det profesjonelle miljøet, sier Randen.

Skup-diplomet som ble tildelt Thomas Ergo for noen uker siden startet med en artikkel i Magasinet, og Den store journalistprisen ble også gitt til en magasinartikkel. I mai går også Magasinet til topps på European Newspaper Awards, med hele åtte priser for god design.

- Magasinet har høstet masse priser den siste tiden, både for innhold og layout. Det viser at vi leverer et bra produkt, sier Randen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media