Dagbladet kan bli solgt

Bekrefter samtaler med danske Aller media.

I samtaler: Konsernsjef Tore Stangebye og sjefsredaktør John Arne Markussen bekrefter at de har samtaler på gang med det danske mediekonsernet Aller media. Foto: Endre Vellene
I samtaler: Konsernsjef Tore Stangebye og sjefsredaktør John Arne Markussen bekrefter at de har samtaler på gang med det danske mediekonsernet Aller media. Foto: Endre VelleneVis mer

(Dagbladet): «Som kjent har Berner Gruppen/Dagbladet med ulike mellomrom vært i samtaler med flere medieaktører, basert på en strategi om å vokse og finne gode industrielle løsninger.

Dette har vært et arbeid som hele tiden har sitt utspring i hva som er til det beste for Berner Media / Dagbladet, og vi kan i den forbindelse bekrefte at vi bl.a har samtaler på gang med Aller Media».

Det skriver John Arne Markussen, Dagbladets sjefredaktør, og Tore Stangebye, konsernsjef i Dagbladets eierselskap Berner Gruppen, i en melding på Dagbladets intranett.

- Til salgs Bransjemagasinet Kampanje skrev i ettermiddag at Berner Gruppen vurderer å selge mediedivisjonen av selskapet, som består av Dagbladet og dagbladet.no.

Kampanje skriver videre at prisen skal ligge på mellom 300 og 400 millioner kroner, og at meglerhuset Pareto har fått oppdraget med å finne en kjøper.

Kan bli dansk Verken Markussen eller Stangebye ønsker å kommentere ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt, på grunn av «kommende forhandlinger og behandling på eier og styrenivå av de ulike mulighetene»

Ifølge Kampanje har et salgsprospekt blitt presentert overfor flere store mediekonsern i Skandinavia, blant dem Schibstedt, TV2, Bonnier og Stampen i Sverige og danske Egmont og Aller media.

- Komplementerende Aller media skal være høyaktuell som kjøper av Dagbladet. Konsernet har en stor papirportefølje i Norge og eier blant annet ukebladet Se og Hør, KK, Henne, Autofil og Båtmagasinet.

- Det er noen aktører som er interessante, og så har det vært viktig å se om det finnes komplementerende virksomheter som gjør oss sterkere, sier Stangebye til Kampanje.