Dagbladet lanserer framtidas hitliste

- Streaminglista gir et viktig bilde av musikkforbruket som ikke ivaretas av den salgsbaserte VG-lista.

VIKTIG: - Streaming er definisjonen på den nye måten å bruke musikk på i 2011. Gjennom musikkstreamingtjenester har man mulighet til å høre på hva den musikken man selv har lyst til, sier Sveinung Rindal, digital manager i streamingtjenesten Wimp. Nå lanserer Dagbladet egen hitlister som speiler musikkbruken fra Spotify og Wimp.
VIKTIG: - Streaming er definisjonen på den nye måten å bruke musikk på i 2011. Gjennom musikkstreamingtjenester har man mulighet til å høre på hva den musikken man selv har lyst til, sier Sveinung Rindal, digital manager i streamingtjenesten Wimp. Nå lanserer Dagbladet egen hitlister som speiler musikkbruken fra Spotify og Wimp.Vis mer

Sist uke innførte Dagbladet nye topplister på Musikk-Tirsdag i papiravisa og på Db.no/musikk. Våre nye streaminglister presenterer hver uke de mest spilte låtene og albumene til streamingtjenestene Spotify og Wimp, som samlet dekker mesteparten av det norske streamingmarkedet.

Ifølge en Norstat-undersøkelse har tre av fire nordmenn tilgang på en av streamingtjenestene for musikk.

- Vi mener at streaminglista gir et vesentlig bilde av nordmenns musikkforbruk som ikke ivaretas av den salgsbaserte VG-lista. Streaming er i ferd med å bli vår tids mest sentrale forbrukskanal for musikk, og vi ser at musikkstreamingen for lengst er blitt en integrert del av særlig unge nordmenns sosiale medieliv. Det er en utvikling vi ønsker å speile, sier musikksjef Sven Ove Bakke i Dagbladet.

- Og vi er fornøyd med at vi kan presentere lister hver tirsdag med vesentlige nyhetspoenger. De mest sentrale utgivelsene som er sluppet på en fredag, vil kunne dukke opp på våre lister allerede på tirsdag, som PJ Harveys nye plate denne uka, sier Bakke.

- Viktigere og viktigere - Streaming er definisjonen på den nye måten å bruke musikk på i 2011. Gjennom musikkstreamingtjenester har man mulighet til å høre på hva den musikken man selv har lyst til, sier Sveinung Rindal, digital manager i streamingtjenesten Wimp til Dagbladet.

- Hvorfor er streaminglister relevante i 2011?

- Streaminglister blir viktigere og viktigere for å speile nordmenns musikkvaner, ettersom streaming bare kommer til å sette mer og mer preg på nordmenns musikalske hverdag framover, sier Rindal.

I tillegg til å finne de nyeste streaminglistene i hver tirsdagsavis, kan man også lytte til den mest populære musikken akkurat nå på Db.no/musikk.

- Spotify har en million brukere i Norge. Gjennom topplistene våre får man et bilde av det faktiske musikkforbruket blant det norske folk. Ikke minst er de veldig relevante fordi de måler hva folk selv har lyst å høre på, sier Cathrine Solheim, daglig leder i Spotify i Norge.

Den dominerende trenden Sven Ove Bakke mener at man med Dagbladets nye musikklister fanger opp hvilken musikk nordmenn faktisk hører på akkurat nå.

- Vi trykket radiolista Hit40 i Dagbladet tidligere, men den hadde mange svakheter, blant annet med et innfløkt vektingssystem radiostasjonene i mellom. VG-lista er ofter blitt kritisert for å ikke fange opp nordmenns reelle kjøpsmønster, fordi de har hatt problemer med å inkludere salg på alternative utslagssteder som bensinstasjoner og butikker. Og det er først nylig at de har klart å inkludere salgstall fra iTunes, påpeker Bakke.

- En streamingliste vil selvsagt ikke gi et komplett bilde av virkeligheten i det norske musikkforbruket, men den reflekterer en virkelighet som blir viktigere og viktigere både for forbrukere, artister og plateselskaper. Og nerdedrømmen om å ha all musikk i verden tilgjengelig, er nærmere enn noen sinne gjennom streaming.