Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet lanserer nye kultur- og anmeldersider

Nå kan du lettere finne fram til ditt favorittinnhold blant kulturstoffet på Dagbladets nettsider.

NYE KULTURSIDER: Dagbladets kulturredaksjon og utviklingsavdeling er glade for å kunne tilby leserne splitter nye kultur- og anmeldersider. Fra venstre: designsjef Audun Aas, journalist Anders Grønneberg og Karianne Grindem, fungerende avdelingsleder Hilde Marie Tvedten, bokansvarlig Marie Kleve, kulturredaktør Sigrid Hvidsten, journalist Caroline Drefvelin, Knut Eirik Lindblad og Tom Stalsberg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NYE KULTURSIDER: Dagbladets kulturredaksjon og utviklingsavdeling er glade for å kunne tilby leserne splitter nye kultur- og anmeldersider. Fra venstre: designsjef Audun Aas, journalist Anders Grønneberg og Karianne Grindem, fungerende avdelingsleder Hilde Marie Tvedten, bokansvarlig Marie Kleve, kulturredaktør Sigrid Hvidsten, journalist Caroline Drefvelin, Knut Eirik Lindblad og Tom Stalsberg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nå skal det bli lettere å finne fram blant kulturnyheter, recaps, anmeldelser, kommentarer og annet kulturrelatert innhold på Dagbladets nettsider.

Nå lanserer Dagbladet helt nye sider for både kultur og anmelderi.

- Dagbladets lesere er opptatt av kultur og Dagbladet leverer kvalitetsinnhold innen kulturjournalistikken hver dag. Vi snakker kulturnyheter, anmeldelser, analyser, intervjuer og gravejournalistikk, sier Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten, og fortsetter:

KULTUR: - Det er utrolig mye spennende som skjer på kulturfronten i Norge, og med disse sidene får vi endelig vist det fram på en oversiktlig måte, sier kulturredaktør Sigrid Hvidsten, her sammen med fungerende avdelingsleder Hilde Marie Tvedten (t.v.) og designsjef Audun Aas (t.h.). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KULTUR: - Det er utrolig mye spennende som skjer på kulturfronten i Norge, og med disse sidene får vi endelig vist det fram på en oversiktlig måte, sier kulturredaktør Sigrid Hvidsten, her sammen med fungerende avdelingsleder Hilde Marie Tvedten (t.v.) og designsjef Audun Aas (t.h.). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Målet med de nye sidene er å kunne tilby økt guiding, slik at leseren skal få bedre oversikt over kulturstoffet Dagbladet tilbyr, og på lettere vis kunne finne fram til det de ønsker å lese. Det er utrolig mye spennende som skjer på kulturfronten i Norge, og med disse sidene får vi endelig vist det fram på en oversiktlig måte, sier hun.

Organisert kulturstoff

- Dagbladets kulturstoff strekker seg over mange forskjellige kategorier og formater. Det er alt fra dypere litteraturanmeldelser og komplisert kulturdebatt, til lettere popkulturanalyser. Da er det viktig å få presentert stoffet til leserne på en måte som gjør at de opplever det som prioritert, organisert, interessant, sier Hvidsten.

De nye kultursidene vil være å finne på den samme nettadressen som de gamle, nemlig Dagbladet.no/kultur fra og med i dag, mandag. Samtidig er en helt ny tjeneste nå også tilgjengelig på Dagbladet.no/anmeldelser.

Det er Dagbladets utviklingsavdeling som har laget de nye kultursidene. Løsningen har kommet fram som et resultat av en ordning der utviklerne og designerne i avdelingen selv får velge å jobbe med prosjekter de brenner litt ekstra for, forteller designsjef Audun Aas.

- Vi har jo lenge hatt lyst til å gjøre alle anmeldelsene våre lettere tilgjengelig for leserne, så det er veldig kult å endelig ha fått på plass et system som gjør det lett å både søke og sortere i det, sier han.

Aas synes den nye kulturforsida viser hvor bred kulturdekningen til Dagbladet er. Her kan man navigere seg fram til alt fra teater til dataspill, påpeker han.

- Vi har vært opptatt av at det skal være lett for leseren å orientere seg i alt kulturinnholdet vårt. Og ikke minst at det store arkivet vårt med anmeldelser skal komme leseren til glede. Det har på en måte vært både en opprydning og en tydeliggjøring, sier han.

Egen anmelderguide

I den helt nye anmelderguiden vil du kunne finne alle Dagbladets anmeldelser. Her kan man søke opp anmeldelser av blant annet filmer, tv-serier og bøker, og for eksempel velge å sortere resultatene etter terningkast eller artist. Man kan også velge å få en oversikt over de aller nyeste anmeldelsene innen de ulike sjangrene.

- Med denne anmelderguiden blir det blir lettere å finne fram til hva som er aktuelt akkurat nå, hvilke plater Dagbladet anbefaler eller hvilke tv-serier som har fått terningkast fem og seks. Det er en gullgruve for dem som ønsker å orientere seg i kulturlivet og så vidt jeg vet, er dette helt unikt i Norge, sier Hvidsten.

Hvidsten mener at seriøs kulturjournalistikk er svært viktig. Journalistikk som går i dybden, analyserer og debatterer.

- Kulturen speiler menneskene og samfunnet rundt oss. Den sier noe om hvem vi er, den viser fram skjevheter og sette problemer under debatt. Den kan og må utfordre, provosere og stimulere til offentlig diskusjon. Noen ting kan bare formidles gjennom et kulturuttrykk, sier hun, og fortsetter:

- Det er, for å si det mildt, ingen tvil om at vi trenger mer kulturdebatt i Norge. Samtidig er anmelderiets guidingfunksjon også veldig viktig. Det er en uhildet og kvalifisert bedømmelse av et kulturprodukt. Av og til er det greit å vite hva man skal styre unna.

Hvidsten legger til at leserne er velkomne til å komme med tilbakemeldinger om hva de synes funker og ikke funker med det nye systemet.

- Er det noe dere savner, så ta kontakt! Det er bare positivt! Dette gjør vi for leserne våre, så de kan finne fram i vårt kulturstoff, sier hun.

KATT, KANIN OG LØVETANN: En liten reprise fra i fjor, da Dagbladets MGP-ekspert Anders Grønneberg var så altfor sikker i sin sak før MGP-finalen. Han mente Italia kom til å vinne, og sa han skulle spise katt, kanin og løvetann hvis det ikke skjedde. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media