Dagbladet legger ned kommentarfeltene

Flytter all debatt over på sosiale medier.

TENKER NYTT: Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen legger ned kommentarfeltene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TENKER NYTT: Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen legger ned kommentarfeltene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om et par måneder tilhører Dagbladets kommentarfelt historiebøkene.

En 20-årig debatt-tradisjon flyttes da i sin helhet over på sosiale medier, som framover blir avisas nye høyborg for meningsutveksling rundt nyhetsbildet.

Ansvarlig redaktør John Arne Markussen beskriver valget som «et offensivt trekk».

- Å flytte debatten over på sosiale medier er en naturlig konsekvens av medieutviklingen nå. Det er der, og særlig på Facebook, at sakene kommenteres og debatteres. Vi tester nå mulighetene som ligger i et tettere samarbeid med Facebook, sier han.

Vil nå enda flere Dagblad-sjefen ønsker på denne måten å involvere enda flere debattanter i ordskiftet rundt Dagbladets journalistikk.

- At vi stenger kommentarfeltene må sees i sammenheng med veksten på sosiale medier. Vi har over lengre tid registrert avtakende interesse for debatt i kommentarfeltene, når vi ser bort fra noen få, men veldig aktive gjengangere.

I løpet av omtrent to måneder stenges kommentarfeltene i avisa for godt. Politisk redaktør Geir Ramnefjell opplever det som helt naturlig å prioritere sosiale medier over egne kommentarfelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer