Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet må kutte 35 årsverk

For å spare penger til digital satsing.

ØKTE OPPLAGET: Som en av få aviser økte Dagbladet papiropplaget i fjor. I år faller det igjen - og avisa må kutte kostnader. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
ØKTE OPPLAGET: Som en av få aviser økte Dagbladet papiropplaget i fjor. I år faller det igjen - og avisa må kutte kostnader. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De ansatte i Dagbladet ble i dag informert om at bedriften må kutte 35 faste ansatte i 2013.

Nedskjæringene skjer fordi inntektene fra papiravisa synker fortere enn inntektene fra nettet stiger.

- Vi skal gå kritisk gjennom organisasjonen og i samarbeid med de ansatte og deres tillitsvalgte finne ut hvor vi kan kutte. Så langt det er mulig vil vi skjerme skrivende journalister og annonseselgere, sier Tore Stangebye, administrerende direktør i Berner Gruppen, som eier Dagbladet.

Bekymret for kolleger Tore Bergsaker, leder i Dagbladets redaksjonsklubb, sier avisa «ikke har noe journalistisk kompetanse til gode».

- Jeg er beroliget av at ledelsen vil skjerme kjernevirksomheten. Men bare litt. Jeg regner med at de skjønner at fotografer, videojournalister og redigerere også er en del av kjernen i Dagbladet. Jeg er også bekymret på vegne av gode kolleger i andre områder av bedriften, sier Bergsaker

I fjor økte Dagbladets opplag som en av svært få aviser i Norge. Men i likhet med aviser i hele verden emigrerer stadig flere lesere til nettet.

Så mens Dagbladet.no stadig er Norges nest største nyhetsnettsted, sank papiropplaget med 8 prosent første halvår i år. Trenden har fortsatt på denne siden av sommeren.

Det er en kjent sak i avisbransjen at en nettavisleser bare genererer ti prosent av inntektene sett i forhold til en papiravisleser. Det skyldes både at nettavisa er gratis og - ikke minst - at annonser på nett fortsatt er mye billigere enn på papir.

Hjelper folk til ny jobb - I likhet med alle andre aviser, særlig løssalgsaviser, har vi et betydelig inntektsfall som følge av opplaget og reduserte reklameinntekter. Selv om vi gjør det tilfredsstillende på det digitale området kompenserer ikke dette fullt ut. Derfor må vi kutte kostnader for å sikre kraft til digital satsing, sier Tore Stangebye.

Han helte på et allmøte i dag kaldt blod i årene på eventuelle Dagblad-ansatte som ser fram til en generøs utbetaling mot at de leverer oppsigelse.

- Ingen får sluttpakker. Men vi har satt av midler til å hjelpe folk over i annet arbeid, sier direktøren.

Han legger til at det jobbes kontinuerlig med å effektivisere driften av Dagbladet, men at leservanene nå endres så hurtig at det må gjøres ekstraordinære nedskjæringer.

KUTTER: Tore Stangebye i Dagbladets eierselskap Berner Gruppen.  Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
KUTTER: Tore Stangebye i Dagbladets eierselskap Berner Gruppen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!