Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet Magasinets «ekstreme oppussing». Slik blir din nye leseropplevelse

Denne helgen kommer Magasinet i ny drakt.

PUSSET OPP: Dagbladet Magasinet kommer med ny størrelse og nytt design i morgen. I lørdagens forsidesak forteller en av de frikjente mennene i Hemsedal-saken sin versjon av hva som skjedde i reportasjen «Frikjent av retten. Dømt av folket».&nbsp;<span style="background-color: initial;">&nbsp;Jørn H. Moen / Dagbladet</span>
PUSSET OPP: Dagbladet Magasinet kommer med ny størrelse og nytt design i morgen. I lørdagens forsidesak forteller en av de frikjente mennene i Hemsedal-saken sin versjon av hva som skjedde i reportasjen «Frikjent av retten. Dømt av folket».  Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): På lørdag vil leserne se Dagbladet Magasinet med et nytt ytre.

Magasinredaktør Karine Østtveit sier at Magasinet har gjennomgått en ekstrem oppussing, men at det viktigste, nemlig journalistikken, er bevart.

- Det skal fortsette å være helgas største leseropplevelse som tilbyr de beste historiene og de viktigste menneskemøtene, sier Østtveit.

FORNØYDE: Bak fra venstre journalist Maiken N Fotland, leder Espen Sandli, art director Christian Grønvold og foran redaktør Karine Østtveit Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
FORNØYDE: Bak fra venstre journalist Maiken N Fotland, leder Espen Sandli, art director Christian Grønvold og foran redaktør Karine Østtveit Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Hun beskriver det nye designet som mer tidsriktig og med et røffere uttrykk enn tidligere. Selve papiret har også blitt mattere i stoffet og mer moderne.

- I tillegg til nytt design, skal også fokuset ligger mer på journalistikken nå enn før. Målet er å bli enda bedre med nyhetsdokumentarer, samt at vi skal sette dagsorden oftere, fortsetter Østtveit.

Leder av Magasinet, Espen Sandli, legger til at det fortsatt vil være enkelt for leserne å gjenkjenne det tydelige Magasinet-preget.

- Vi er stolte av hvordan det ser ut og hva det inneholder. Vi ønsker å holde en høy standard, og stiller derfor høye krav til oss selv, sier han.

Helgas største leseropplevelse

- Hva er det som kjennetegner Dagbladet Magasinet?

- Magasinet er for det første det beste selskapet til en kopp te. I tillegg er vi opptatt av at man skal være innom hele følelsesregisteret når man blar gjennom en utgave, sier Østtveit, og utdyper:

- Latter. Tårer. Kanskje også sinne. Vi skal ikke være redde for å skrive om kontroversielle temaer.

Hun forteller at den viktigste faktoren til helgebilaget alltid har vært å skrive om de historiene leseren aldri glemmer.

Hylles verden over

Dagbladet Magasinet har gjort stor suksess internasjonalt det siste halvannet året, og vant blant annet Skup-prisen og Internasjonal Reporter-prisen i 2016.

Magasinet står blant annet bak tre store reportasjer som hylles som noe av verdens beste featurejournalistikk.

- Vi har «Gutten i plastposen» som er anbefalt av lesere i hele 40 land, «Våtdraktmysteriet» som er den mest premierte saken i norsk pressehistorie, i tillegg til «Forlist» som var på lista over verdens beste «longread»-saker i 2016, sier Østtveit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling