DEBATTEN FORTSETTER: Om Oslo freedom Forum som ble arrangert sist uke. 
Foto: Berit Roald/Scanpix
DEBATTEN FORTSETTER: Om Oslo freedom Forum som ble arrangert sist uke. Foto: Berit Roald/ScanpixVis mer

Dagbladet mangler nøytralitet

Dere mistet en mulighet til gi de stemmeløse en stemme.

|||OSLO FREEDOM FORUM: I sin dekning av Oslo Freedom Forums menneskerettighets-konferanse viser Dagbladet og journalist Thomas Ergo mangel på nøytralitet og balanse. Dagbladet har tiltro til Mark Weisbrots kompetanse fordi han tidvis har skrevet i New York Times. Men har Dagbladet avdekket min journalistiske kompetanse? Mine tidligere innlegg i Wall Street Journal og at jeg er spaltist i Huffington Post (som er en venstreorientert blogg i Amerika)? Nei. Har Dagbladet nevnt at New York Times, i en nyhetsartikkel, erklærte at jeg var «en som kjemper for de undertrykte og maktesløse»? Nei. Hvorfor fortsetter Dagbladet med å sette fokus på meg, når det faktisk er finansieringen av Weisbrot som burde være førstesidestoff? Hvorfor får Weisbrot Dagbladets støtte?

I FORRIGE UKE skrev Thomas Ergo en artikkel om meg og Oslo Freedom Forum hver dag, enten i papirutgaven eller på nettet. I den første artikkelen kommer journalist Ergo med falske anklager om at to våre deltagere har vært involvert i kriminelle aktiviteter. Hva er Dagbladets hovedkilde? En gruppe i Norge med liten troverdighet, og en forsker med liten kunnskap om emnet. Da saken smuldret opp, begynte Dagbladet å skrive om andre ting. Thomas Ergo jaktet på flere personer som kunne kritisere meg og mitt arbeid for menneskerettigheter. Dessverre for Dagbladet, fant de fram til Weisbrot.

Dagbladets journalist tror at hans forespørsel til meg om å bevise mine påstander om Weisbrot, er et krav som jeg må overholde umiddelbart. Jeg ber om at han venter til et eventuelt søksmål fra Weisbrot starter. Og når søksmålet begynner, vil jeg ydmykt be om at dere trykker påstandene på forsiden.

FEIL FOKUS: Dagbladet har latt Mark Weisbrot (bildet), nestleder ved Center for Economic and Policy Research (CEPR) i Washington, kritisere meg og Oslo Freedom Forum, uten å stille de rette, kritiske spørsmålene, mener Thor Halvorssen. Foto: Jacques Hvistendahl
FEIL FOKUS: Dagbladet har latt Mark Weisbrot (bildet), nestleder ved Center for Economic and Policy Research (CEPR) i Washington, kritisere meg og Oslo Freedom Forum, uten å stille de rette, kritiske spørsmålene, mener Thor Halvorssen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

OSLO FREEDOM FORUM regnes som respektabelt og troverdig av BBC, CNN, al-Jazeera, New York Times, Wall Street Journal, El Pais, Reuters, Associated Press, i tillegg til et dusin andre prisvinnende og anerkjente mediebedrifter. For ikke å glemme mesteparten av norsk media. Jeg er lei meg for at Dagbladet kun valgte å fokusere på dette, og dermed mistet en fremragende mulighet til gi de stemmeløse en stemme.

For eksempel Kasha Jaqueline som kjemper for seksuelle minoriteter i Uganda, Lubna al-Hussein som kjemper for kvinners rettigheter i Sudan, og Mukhtar Mai som ble offer for æresvoldtekt, men som nektet å ta sitt eget liv. Andre som Julian Assange som fortalte om redslene på Guantanamo og Abu Ghraib, og som står bak filmen «Collateral Murder», hvor det ble avslørt at amerikanske styrker drepte uskyldige journalister. Dagbladets lesere gikk glipp av alt dette, samt mer enn 30 andre talere.

Dere er hjertelig velkommen til å bli med neste år. Dette er det siste jeg kommer til å si til Dagbladet i forbindelse med saken. 

INNLEGGSFORFATTEREN: Thor Halvorssen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
INNLEGGSFORFATTEREN: Thor Halvorssen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen Vis mer