TILPASSET UTGAVE: Dagbladet lanserer nå en egen, spesialtilpasset iPad-utgave. Faksimile
TILPASSET UTGAVE: Dagbladet lanserer nå en egen, spesialtilpasset iPad-utgave. FaksimileVis mer

Dagbladet med egen iPad-utgave

Klar fra klokka 12 i dag.

(Dagbladet): I dag lanseres Dagbladet på iPad.

Sjefredaktør Lars Helle forteller at Dagbladets utviklingsavdeling har jobbet med å tilpasse Dagbladet.no til iPad denne høsten, og at utviklerne i forbindelse med dette arbeidet har kommet med løsninger for lesebrettet iPad som man er så fornøyd med at man velger å lansere i dag.

— Dagbladets utviklingsavdeling har gjort tilpasninger som er svært gode når nettavisen lastes opp på ipad. I første omgang er det nettavisen Dagbladet.no som kan lastes ned på iPad. Denne iPad-utgaven blir selvsagt gratis. Denne iPadavisa er tilpasset for berøringsskjermer, den har utviklet en egen bildefunksjon og kan kommer seg lett inn på en egen video-og filmside, sier sjefredaktør Lars Helle til Dagbladet.

Nye løsninger I tillegg til den spesiallagede iPad-løsningen inneholder også denne interaktive avisa mange nye annonseformater som er spesialtilpasset for produktet, og etterspørselen fra annonsørene har ikke latt vente på seg.

— Vi ser også på egne betalingsløsninger for forskjellige typer Dagblad-produkter på iPad. Vi jobber også med egne apper for disse produktene. Vi har ikke bestemt hvordan disse betalingsløsningene skal se ut, og disse kommer ikke i år. Men som sagt så jobbes det på spreng med dette, og lanseringer av flere betalingstjenester kan komme neste år. Mulighetene er mange, en redigert avis, Magasinet og andre betaltjenester, sier Lars Helle.
Flere brett Prosjektleder Erik Saastad sier at Dagbladet også jobber med å tilpasse iPad-utgaven til andre lesebrett. Han vet imidlertid ikke når dette arbeidet er fullført.

— Den endelige løsningen kommer seinere. Vi ønsker å skille mellom betalt og ikke betalt innhold, og det arbeidet er ikke sluttført. Vi tror at lesernes forhold til Dagbladet er mer langsiktig enn den teknologi som til enhver tid er på markedet, og derfor er det viktig at vi hele tiden er til stede på de fleste plattformer, sier Erik Saastad.

Dagbladet på papir, Dagbladet.no, Dagbladet på mobil og Dagbladet på iPad er nå kanalene som distribuerer Dagbladets innhold til et svært høyt antall nordmenn.

VIDEOER: iPad-utgaven har blant annet tilpassede videomuligheter. Faksimile
VIDEOER: iPad-utgaven har blant annet tilpassede videomuligheter. Faksimile Vis mer