Dagbladet med eget julehefte

I morgen kommer et flunkende nytt tegneseriehefte med avisa.

JULESPESIAL: Lille julaften følger et tegneseriebilag julespesial med Dagbladet. - Dette er blitt en populær tradisjon, som leserne setter stor pris på, sier tegneserieansvarlig i Dagbladet, Snorre Bryne. Foto: Lars Eivind Bones
JULESPESIAL: Lille julaften følger et tegneseriebilag julespesial med Dagbladet. - Dette er blitt en populær tradisjon, som leserne setter stor pris på, sier tegneserieansvarlig i Dagbladet, Snorre Bryne. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

(Dagbladet): Det er faktisk sant, du får en julegave dagen før dagen. For fjerde gang følger et tegneseriehefte spekket med ferske striper med Dagbladet. Denne gang er det en tegnet julespesial du får med på kjøpet.

- Dette er blitt en populær tradisjon, som leserne setter stor pris på. Også internasjonalt har det vakt oppsikt med eget seriebilag, med positive tilbakemeldinger fra flere utenlandske aviser, sier tegneserieansvarlig i Dagbladet, Snorre Bryne.

På grunn av tegneserieheftet er prisen på avisa justert opp fra 15 til 20 kroner.

Julekos Det første tegneseriebilaget kom med avisa i jula i fjor. Siden er et påskenummer og et sommerhefte blitt til. Det forestående spesialnummeret byr på julekos med nyskrevne striper, og består av 40 sider. 26 av dem er tegneserier.

- Vi har en stor sak om det norske Donald-miljøet, som blir stadig sterkere — samtidig som Donald-bladet møter sterkere konkurranse. I tillegg har vi et intervju med Steffen Kverneland, om hans karriere, forteller Bryne.

Han mener det burde være noe for enhver smak i heftet, som rommer Nemi, Pondus, Rocky, Fagprat, Zofies Verden, Lunch, Hjalmar og Wulffmorgenthaler.

Del av folks hverdag «Den gule gutten» regnes som den aller første tegneserien, og ble trykket i New York World i 1895. 17 år etter så den første norske dagens lys. Det var «Kari, Per og Søren på bytur» laget av Nanna With.

Nordmenn er i tetsjiktet når det gjelder tegneserielesing, bare slått av japanere. I 2006 brukte vi 650 millioner norske kroner på tegnede ruter.

- Tegneserier er en viktig del av folks hverdag. På nettet ser vi at tegneseriestripene har en stor lesergruppe på morgenen. Det er rutine for folk, og det er viktig at vi har de beste, norske stripene, sier Bryne, og legger til:

- Norge er i verdenstoppen når det kommer til avislesing, og enhver avis med respekt for seg selv, har gode tegneserier. Dagbladet befester seg stadig som ledende tegneserieleverandør når det gjelder aviser.