Dagbladet med nytt sportsbilag

Dagbladet satser offensivt. Fra og med i dag vil avisa komme med sportsbilag fem dager i uka.

Denne uka introduseres hele tre nye produkter i Dagblad-familien. Fredag kommer det nye fredagsmagasinet og Sportsmagasinet.

Men først ut er sportsbilaget, som Dagblad-leserne vil finne i avisa fra søndag til torsdag.

-  Vi har jobbet lenge med å utvikle sportsjournalistikken i Dagbladet, og det er gøy at vi nå kan kline til med tre nysatsinger på ei uke. Vi lanserer sportsbilaget i dag og Sportsmagasinet på fredag. Onsdag vil Dagblad-leserne dessuten oppleve en økt satsing på sport på nettavisa vår, sier nyhetsredaktør Eivind Ljøstad, som berømmer medarbeiderne, som har jobbet hardt for å få til denne satsingen.

-  På klassisk Dagblad-vis har journalister, fotografer og deskere tatt ut sitt aller beste de siste ukene for at vi skal gi våre lesere nye produkter med høy kvalitet, sier Ljøstad.

Plass til overraskelser

Bilaget skal være på 16 sider, noe som betyr mer plass til sportsstoffet.

-  Vi vet at vi har kompetanse til å lage et godt produkt. Vi har de beste sportskommentatorene og mest profilerte sportsreporterne i landet, sier sportssjef Tormod Brenna.

-  Hva skal dere satse på?

-  Etter en fotballrunde, som i dag, vil det naturlig nok bli et stort fokus på fotball. Men sportsbilaget vil også gi oss mulighet til å bli mer allsidige. Det skal være plass til overraskelser og gode historier, sier Brenna.

Sportssjefen forteller at det har vært jobbet lenge med prosjektet.

-  Tanken var at vi skulle lansere Sportsmagasinet først, men vi hadde planene for et sportsbilag klare i skuffen. Siden VG annonserte at de skulle komme med sportsbilag fra 1. juni, har vi jobbet på spreng med å komme dem i forkjøpet, sier Brenna.

Positivt for hovedavisa

Nyhetsredaktør Ljøstad understreker at bilagssatsingen også vil ha en positiv effekt på hovedavisa.

-  Endringen blir spennende også for hovedavisa. Vi skal videreutvikle profilen som nyhets-, kultur- og debattavis, forsikrer Ljøstad.

STOLTE: Sportssjef Tormod Brenna (t.v.) og nyhetsredaktør Eivind Ljøstad med den første av tre nysatsinger fra Dagbladet denne uka - sportsbilaget.