Dagbladet med stor barnebok-satsning

Barnebok-veteran Tor Åge Bringsværd mener barnebøker er lavstatus. I dag trapper Dagbladet opp sitt anmelderi av barnebøker.

FORNØYD: Barnebokforfatter Tor Åge Bringsværd er svært fornøyd med at Dagbladet nå setter av faste sider hver måned til anmeldelser av barnebøker. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
FORNØYD: Barnebokforfatter Tor Åge Bringsværd er svært fornøyd med at Dagbladet nå setter av faste sider hver måned til anmeldelser av barnebøker. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ikke et sekund for tidlig. Det har i mange år forundret meg at avisredaktører ikke tror at deres lesere har barn eller i det minste kjenner noen, sier Tor Åge Bringsværd.

Sammen med illustratør Lisa Aisato er han nå aktuell med den tredje boka i Tambar-serien, en serie som også er tilgjengelig på e-bok med egen app.

Den første boka ble til og med en bestselger på App-store.

- I bøkene om Tambar og den lille forkledde — og sikkert papirløse — familien hans, tar jeg uten forbehold trollenes parti. Personlig liker jeg å snu ting på hodet. Litterær yoga har alltid tiltalt meg, forklarer Bringsværd.

- Høy kvalitet Fra starten av 70-tallet og fram til i dag har Bringsværd hatt barnebokutgivelser flere ganger i året. Når han nå etterlyser anmeldelser veit han med andre ord hva han snakker om.

Dagbladet har allerede tatt argumentene til Bringsværd, og utallige barneforeldre, på alvor.

- Det lages mange bra barnebøker i Norge. Bare se på alle de internasjonale prisene norske barnebokforfattere har fått de siste årene. Vi tror det er både viktig og på tide å gi disse bøkene mer oppmerksomhet, sier Marie Kleve, barnebokanmelder og bokansvarlig på Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.