Dagbladet med stor barnebok-satsning

Barnebok-veteran Tor Åge Bringsværd mener barnebøker er lavstatus. I dag trapper Dagbladet opp sitt anmelderi av barnebøker.

FORNØYD: Barnebokforfatter Tor Åge Bringsværd er svært fornøyd med at Dagbladet nå setter av faste sider hver måned til anmeldelser av barnebøker. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
FORNØYD: Barnebokforfatter Tor Åge Bringsværd er svært fornøyd med at Dagbladet nå setter av faste sider hver måned til anmeldelser av barnebøker. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ikke et sekund for tidlig. Det har i mange år forundret meg at avisredaktører ikke tror at deres lesere har barn eller i det minste kjenner noen, sier Tor Åge Bringsværd.

Sammen med illustratør Lisa Aisato er han nå aktuell med den tredje boka i Tambar-serien, en serie som også er tilgjengelig på e-bok med egen app.

Den første boka ble til og med en bestselger på App-store.

- I bøkene om Tambar og den lille forkledde — og sikkert papirløse — familien hans, tar jeg uten forbehold trollenes parti. Personlig liker jeg å snu ting på hodet. Litterær yoga har alltid tiltalt meg, forklarer Bringsværd.

- Høy kvalitet Fra starten av 70-tallet og fram til i dag har Bringsværd hatt barnebokutgivelser flere ganger i året. Når han nå etterlyser anmeldelser veit han med andre ord hva han snakker om.

Dagbladet har allerede tatt argumentene til Bringsværd, og utallige barneforeldre, på alvor.

- Det lages mange bra barnebøker i Norge. Bare se på alle de internasjonale prisene norske barnebokforfattere har fått de siste årene. Vi tror det er både viktig og på tide å gi disse bøkene mer oppmerksomhet, sier Marie Kleve, barnebokanmelder og bokansvarlig på Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer