LEDER

#metoo:

Dagbladet mener: Det er ingen straff å nektes toppverv

Alle som kjemper for hurtig-comeback for Trond Giske bør tenke nøye gjennom hva de mister av partisjel og selvrespekt på veien.

Avviser comeback: Jonas Gahr Støre mener det må gå mer tid mellom Giske brudd på partiets retningslinjer og nye tillitsverv . Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Avviser comeback: Jonas Gahr Støre mener det må gå mer tid mellom Giske brudd på partiets retningslinjer og nye tillitsverv . Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

I gårsdagens VG kunne vi lese at Trond Giskes fylkeslag jobber med å få ham tilbake i sentrale posisjoner så fort som overhodet mulig. Giske er en av fem foreslåtte kandidater valgkomiteen skal vurdere som nestleder i Trøndelag Ap. For noen i Arbeiderpartiet er to måneder uten maktposisjon tilsynelatende straff nok for seksuell trakassering av en rekke kvinner i partiet. Leder av valgkomiteen, stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol, ville ikke avvise Giskes kandidatur. I Trøndelag er Giske er valgbar – fornyet tillit og posisjon verdig.

Saken har tvunget partileder Jonas Gahr Støre på banen. I går ble han nødt til å avvise et umiddelbart comeback for Trond Giske. Til VG begrunnet han det med at det må gå mer tid mellom brudd på partiets retningslinjer til Giske skal få nye tillitsverv.

Selvfølgelig må det være slik. Det er utrolig at partilederen i det hele tatt må si det. Det at Trond Giske er en dyktig politiker og en tidligere viktig brikke i Arbeiderpartiets apparat, er ikke engang i nærheten av å være et tilstrekkelig argument til å stemme ham fram til nye tillitsverv allerede nå. Heller ikke argumentet om at Trøndelag står uten representasjon i toppverv i partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer