LEDER

Eiendomsskatt:

Dagbladet mener: Det er rettferdig med hytteskatt

Det å knytte landeierskap til stemmerett er et usjarmerende ekko fra noen århundre tilbake.

Får fnatt av skatt: Helge André Njåstad (Frp) vil fjerne eiendomsskatten. Foto: Håkon Mosvold Larsen
Får fnatt av skatt: Helge André Njåstad (Frp) vil fjerne eiendomsskatten. Foto: Håkon Mosvold Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Frp, partiet for sterk nedsettelse av skatter og avgifter, er overraskende glad i skatter og avgifter for folk flest. Siden Siv Jensens inntog i Finansdepartementet har for eksempel avgiftene økt med 6,6 milliarder kroner.

Noen av disse avgiftskronene kommer riktignok fra klimaavgifter, som denne avisa stiller seg helhjertet bak, men langt fra alle. Og siden avgifter som regel er like for alle, noe som fører til at vanlige og fattige innbyggere rammes hardere enn de velstående, burde fordelingsprofilen på regjeringens om lag 23 milliarder kroner i skattekutt i så fall vært langt bedre.

Dette har gitt partiet et avgiftsimage det selvfølgelig ikke vil vedkjenne seg. Frps finanspolitiske talsmann, Helge André Njåstad, gjør derfor det han kan for å rette oppmerksomheten vår et annet sted. Og det er særlig eiendomsskatten som får unngjelde.

Det siste i en lang rekke utfall mot den forhatte skatten, kom i helga. Denne gang er det ikke vanlige hus og hjem han vil unndra skattlegging, men fritidsboliger. Frp mener det er urettferdig at folk ikke kan påvirke skattenivået på steder de har hytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer