LEDER

Bompenger:

Dagbladet mener: Frp's dobbeltspill om bompenger er tragikomisk

Fremskrittspartiets rabulisme forsinker arbeidet med å utrede et mer rettferdig bompengesystem.

I klem: Siv Jensen fyller 50 år og får en klem av statsminister Erna Solberg. Begge sitter i bompenge-klemma for tida. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I klem: Siv Jensen fyller 50 år og får en klem av statsminister Erna Solberg. Begge sitter i bompenge-klemma for tida. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Det så lenge ut til at onsdag ville by på noen krevende timer for Fremskrittspartiet. Samme dag som Siv Jensens folkevalgte skal bruse med fjærene under det ekstraordinære landsstyremøtet om bompenger, skulle Stortinget, med Frp's stemmer, vedta bompengefinansiering av veiprosjekter til over 26 milliarder kroner.

Frp er allerede både for og imot bompenger. De foreslår bompenger i regjering og stemmer for i Stortinget, men forteller enhver som er villig til å lytte at de er imot.

Dobbeltspillet er allerede tragikomisk, men her risikerte partiet å konsentrere hykleriet til en og samme dag. Vi kan nesten se for oss scenen utspille seg: Siv Jensen forklarer partiets tillitsvalgte at hun har kalt inn til krisemøte om konsekvensene av sitt eget rykende ferske vedtak.

Det ville vært pinlig. Spesielt hvis partiet faktisk velger å forlate regjeringen på bompengesaken for å dyrke rabulist-rollen før stortingsvalget i 2021.

Takket være en hjelpende hånd fra regjeringspartner Høyre, blir Jensen imidlertid spart ydmykelsen. Tirsdag benyttet stortingspresident Tone W. Trøen (H) dobbeltstemmen for å flytte voteringen til 19. juni. Det gir Frp litt ekstra tid til å finne en løsning på den selvforskyldte krisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer