LEDER

Regjeringen under press

Dagbladet mener: Regjeringen tok ikke landets beredskap tilstrekkelig på alvor

Solbergs slitasje.

Nye riper i lakken: Statsminister Erna Solberg (H) er under hardt press. Her da hun møtte til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nye riper i lakken: Statsminister Erna Solberg (H) er under hardt press. Her da hun møtte til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Statsminister Erna Solberg gikk ned i knestående under Stortingets høring om regjeringens arbeid med objektsikring og beredskap. Hun la seg ikke helt flat, men tonen var ydmyk og forsiktig. Solberg innrømmet at Stortinget burde fått bedre informasjon om forsinkelsene i arbeidet med terrorsikring. Hun tok selvkritikk på at kommunikasjonen var for sein, utydelig, upresis og for lite samlet.

Solberg sa regjeringen tok inn over seg den kritikken som er reist fra Riksrevisjonen og signalene fra Kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Liknende budskap kom fra tidligere forsvarsminister og nåværende utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Tilbaketoget var nødvendig for regjeringens overlevelse. De faktiske forhold i saken gjorde det også uunngåelig. De tidligere forsøkene på å sminke, hemmeligstemple, bagatellisere og under- eller feilinformere om Riksrevisjonens rapporter om landets beredskap har vært svært alvorlige. Uansett sakens videre utvikling har regjeringen fått en dyp flenge i lakken. Den tok ikke landets beredskap tilstrekkelig på alvor etter hendelsene 22. juli 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer