LEDER

Arbeidsliv:

Dagbladet mener: Useriøse aktører truer det norske arbeidslivet

Nå må det mobiliseres i førstelinja. Myndigheter, fagforeninger og arbeidsgivere må få opp organisasjonsgraden.

Sjokkerende: Tilstander ved en av O'Learys restauranter i Oslo sjokkerer LO. Arbeidsministeren karakteriserer forholdene som grove. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Sjokkerende: Tilstander ved en av O'Learys restauranter i Oslo sjokkerer LO. Arbeidsministeren karakteriserer forholdene som grove. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Den siste uka har Dagbladet omtalt sjokkerende arbeidsforhold på den populære sportsrestauranten O'Learys i Oslo. Ansatte ved franchise-restauranten har fortalt oss om trusler og trakassering fra ledelsen, underbemanning, manglende kontrakter, utestående overtidsbetaling, samt vakter som strekker seg 14–15 timer uten pause.

Det siste året har de ansatte kjempet hardt for sine rettigheter. Blant annet for å få utbetalt lønn de har krav på, og gjennomføring av kontraktfestede arbeidstimer. Alt til ledelsens store misnøye. I en tekstmelding om en kvinnelig servitør skal daglig leder ved O'Learys ha skrevet «No worries i will fuck her on the floor if she wants to work no problem, go and wash dishes. [..] Fuck her. Bitch.»

Arbeidsforholdene er så alvorlige at Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie kom på banen i går og varslet at det nå er «slutt på å koseprate »med slike aktører.

Til Dagbladet roser hun de ansatte for å ta til motmæle, og sier at «cowboyene» i bransjen må strammes opp eller fjernes. Bedrifter som nekter å innrette seg risikerer nå bøter på 100 000 kroner. Det er gode signaler fra Hauglie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer