Dagbladet mot Morgenbladet

DAGBLADET VIER

Morgenbladet stadig mer spalteplass. Denne gang har Fredrik Wandrup bladd i siste utgave (13. august) og skrevet en kommentar på side to. Her deler han sine tanker om artiklene han liker i avisens kulturseksjon. Det er slett ikke få. Den aller beste («perlen» fra Don deLillo) mener han like gjerne kunne stått i et tidsskrift. Det er like presist som å si at Dagbladets forsider om sexhjelpemidler like gjerne kunne stått i et pornoblad.

Deretter slakter han hele innholdet i avisens Aktuelt-del, som han mener er «tungt, tilfeldig, uvinklet, omstendelig, snirklete, drøvtygget». Vi takker for oppmerksomheten, og kan forsikre Wandrup om at vi stadig arbeider for å gjøre Morgenbladet til en mer relevant og aktuell avis, ikke minst som en konkurrent til Dagbladet om kunnskapstørste lesere i helgen.

Når Wandrup mener at Morgenbladets forrige forside var det rene amatørskap, nøler vi imidlertid med å ta kritikken inn over oss. Særlig når den kommer fra en journalist i en avis som i sommer brukte 20 av 61 forsider til å skrive om sex. Her er nok våre oppfatninger av nyheter annerledes enn i Dagbladet. Vi mener at en reportasje fra et norsk hindutempel på Ammerud, eller en nyhetsartikkel om merking av israelske varer fra okkuperte områder på det europeiske markedet, verken er uvinklet eller «kjedelig».

Det samme mente NRKs Dagsnytt atten, som fulgte i opp sistnevnte sak med debatt samme kveld. Stadig flere nyhetssaker fra Morgenbladet følges opp av andre medier.

AT WANDRUP FINNER

det vanskelig å forstå uttrykk som «sosial mobilitet» og «klassereise» på våre forsider, er jo dumt. Dette er begreper som i lang tid er brukt i om sosiale forhold i Norge. Vi stiller gjerne opp dersom Wandrup trenger ytterligere begrepsforklaringer i fremtiden.