- Dagbladet når ut til stadig flere

Db.no-redaktør Esten O. Sæther gleder seg over leserveksten. Les svarene fra nettmøtet.

(Dagbladet.no): Leserveksten på Dagbladet.no fortsetter.

Ferske tall fra TNS Gallup viser at vi nå har 791. 000 daglige lesere på Dagbladet.no. Sammenliknet med første kvartal i fjor hadde avisen 634. 000 daglige lesere. Det betyr en vekst på 25 prosent i løpet av ett år.

En gledelig utvikling, synes redaktør for Dagbladet.no Esten O. Sæther. Han tror den positive utviklingen skyldes at Norges nest største nettavis har lykkes i å skape en bred nettavis i løpet av de 11 årene den har eksistert.

- Det som er viktig er at vi fortsetter å operere som en storavis, hvor folk med forskjellige interesser finner frem til det stoffet de er opptatt av, sier Sæther.

I samme periode har VG opplevd en noe lavere vekst på 24 prosent, og har nå 1.120 millioner lesere daglig. TV 2 Nettavisen flater ut og kan vise til 547.000 lesere.

Nysatsing

Dagbladet.no åpnet i mars en ny seksjon med kjendis- og underholdningsstoff. Samtidig satser redaksjonen enda sterkere på andre stoffområder som reise, teknologi og magasinet.

Her skal det være noe for enhver smak, forteller redaktøren.

MØT SÆTHER: Dagbladet.no når stadig flere lesere. Møt Db.no-redaktør Esten O. Sæther på nettet i dag. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
MØT SÆTHER: Dagbladet.no når stadig flere lesere. Møt Db.no-redaktør Esten O. Sæther på nettet i dag. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

- Vi skal ha de beste litteratursidene, de beste kjendissidene og sportssidene skal ha en bred dekning av de ulike sportsgrenene, men samtidig være best oppdatert på Tippeliga-rundene.

Kjønnsforskjeller

Dagbladet.no har imidlertid mindre oppslutning blant kvinner enn menn. I dataene samlet inn via Forbruker & Media fremgår det at 59 prosent menn og 41 prosent kvinner besøker Dagbladet.no.

Det er en økning, men ikke nok, mener Sæther.

- Kjønnsforskjellene viser at vi har en god del igjen før vi er brede nok. Vi håper at satsing på reisejournalistikk og magasinstoff vil hjelpe. Samtidig må vi se på om det er noe i forhold til hele fortellerstemmen som må gjøres noe med.

Når ut til flere

Papiravisa har gjennomsnittlig 780. 000 lesere. Det vil si at nettutgaven er større enn papiravisa.

- Det som er viktig for oss er at Dagbladets journalistikk når ut til stadig flere, sier Sæther, som også gleder seg over stabile lesertall på papir til tross for at det selges færre eksemplarer av Dagbladet.

STADIG FLERE:</B> Her er Dagbladet.no sin leserutvikling siden starten i 1995.