Dagbladet nominert til «Internett-Oscar»

Dagbladet Magasinets «Tomrommene» er nominert til den den svært høythengende Webby-prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er selvfølgelig veldig glade for å være nominert, men samtidig er det en ambivalent glede, sier fotograf Adrian Øhrn Johansen.
 
Sammen med journalistene Eivind Sæther og Trude Lorentzen i Dagbladet Magasinet, laget han saken «Tomrommene», der de besøkte foreldrene og rommene til flere av ungdommene som mistet livet på Utøya 22. juli 2011.

- Vi må ikke glemme at saken dreier seg om en helt forferdelig tragedie, spesielt for de etterlatte. Rommene står der jo fortsatt, sier Johansen.

Prestisjefullt Videoene som ble laget under reportasjen er nominert til to priser under de forestående Webby awards, arrangert av The International Academy of Digital Arts and Science. BBC omtaler prisen som en av de mest prestisjefulle i verden, og den har også blitt kalt Internetts «Oscar».

Dagbladets bidrag er plukket ut blant tusenvis av andre videoer fra over 60 land, og en ytterst eksklusiv jury skal nå velge ut de fem beste bidragene i hver kategori. De fem finalistene offentliggjøres 9. april, og vinnerne presenteres under et storslått show i New York i mai.

Bowie, Huffington og Weinstein Webby awards skriver i en mail til Dagbladet at de ikke ønsker å gå ut med hvor mange videoer som nå kjemper om en plass blant de fem beste.

Juryen, det såkalte «Executive Academy» består blant andre av storheter som David Bowie, Arianna Huffington, Harvey Weinstein, Simpsons-skaper Matt Groening, grunnleggere og toppsjefer i Twitter, Google og Instagram, og Vint Cerf, en av oppfinnerne av Internett.

Dagbladet er nominert i «Online film & video», i kategoriene «Dokumentar» og «Politikk og nyheter». Blant de tidligere vinnerne i kategoriene finnes blant andre David Lynch, New York Times og The Guardian.

- Stolt I tillegg blir det også delt ut en publikumspris i hver kategori.

- Vi er kjempestolte av Adrian, Eivind og Trude, og dette viser at «Tomrommene» er en sak som også berører et internasjonalt publikum, sier Hildegunn Soldal, utviklingsredaktør i Dagbladet.

Lorentzen, Sæther og Johansen ble også tildelt «Den store journalistprisen» for reportasjen «Tomrommene» i 2012.

Nominert: Eivind Sæther, Adrian Øhrn Johansen og Trude Lorentzen i Dagbladet har fått to nominasjoner til den prestisjetunge Webby-utdelingen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
Nominert: Eivind Sæther, Adrian Øhrn Johansen og Trude Lorentzen i Dagbladet har fått to nominasjoner til den prestisjetunge Webby-utdelingen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer