DEBATT

Dagbladet og Munch

Eks-byrådet har gjennom alle år stilltiende godtatt påvisning av manipulasjoner, talljuks og andre former for svindel i saksbehandlingen.

TI ÅRS BEHANDLING: Blir Lambda, her i form av en modell, bygget, eller skal Munchmuseet forbli på Tøyen? Foto: NTB Scanpix
TI ÅRS BEHANDLING: Blir Lambda, her i form av en modell, bygget, eller skal Munchmuseet forbli på Tøyen? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen sak å skrive et innlegg av den typen kulturredaktør Geir Ramnefjell presterte den 5. ds.

Alt som kreves er inkompetanse og skylapper: «Nei, nye Munchmuseet er ikke 'uegnet som museumsbygg' Få det ferdig! Motstanderne pusser sine gamle, tilbakeviste argumenter. Tid for myteknusing».

Det vanskeligste er, avslutter Ramnefjell sin utblåsning, å «få realisert nytt Munchmuseum. Det har man tross alt forsøkt på i flere tiår».

Alt, unntatt byrådets propaganda, har gått Ramnefjell hus forbi. Han kommer som et nyfødt barn til de siste dagers begivenheter: «Flere tiår»?

Vel, historien begynte for nøyaktig ti år siden, med bystyrets enstemmige vedtak om å bygge ut på Tøyen.

Hvordan det gikk kan Ramnefjell få repetert i en kildebelagt kortversjon i Nytt norsk tidsskrift 3/2015. «Gamle, tilbakeviste argumenter»?

Verken de museumsfaglige innvendinger eller beskrivelsen av den politiske prosess som har vært nødvendig for å drive prosjektet dit det er i dag, har noen gang vært imøtegått eller tilbakevist.

Eks-byrådet har gjennom alle år stilltiende godtatt påvisning av manipulasjoner, talljuks og andre former for svindel i saksbehandlingen.

En gang hadde Dagbladet journalister av Ragnar Volds støpning. Det er en stund siden. Jeg anbefaler Geir Ramnefjell å lese seg opp på saken på www.folkeaksjon.no. Han kan komme tilbake når han har gjort hjemmeleksen sin.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer