Dagbladet og NRK-veteraner lager podkast om USA-valget

Inviterer til ukentlige podkaster fram til presidentvalget 8. november.

VALGET I USA: 8. november skal USAs 45. president velges. Dagbladet vil i samarbeid med kjør debatt gi deg alt om den spennende oppkjøringen. Podcasten finner du på Dagbladet.no, Itunes og Acast. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis merVis mer Vis mer

Har du lyst til å bli litt klokere, mer informert og få gode analyser og bakgrunnsinformasjon om det forestående presidentvalget i USA? er det bare å klikke deg inn på Dagbladets presidentvalg-podkast.

Tung USA-dekning

Dagbladet samarbeider på denne podkasten med tidligere NRK-ansatt og «Debatten»-programleder Erik Wold og hans firma Kjør Debatt A/S.

- Dagbladet satser tungt på dekningen av presidentvalget i USA i november, sier politisk redaktør Geir Ramnefjell og legger til:

- Med denne podkasten har vi fått et svært kompetent panel som vil gi lytterne solid bakgrunn om nyhetsutviklingen fram mot den skjebnesvangre valgdagen 8. november.

Ukentlige podkaster

Det er meget erfarne debattanter som skal være med i Erik Wolds panel, som hver uke fram mot valget 8. noveber skal analysere, kommentere og informere om presidentvalget.

Disse er Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen, tidligere NRK-veteran og «Urix»-programleder Bjørn Hansen og professor emeritus i Nord-Amerika-studier, forfatter av flere bøker om USA, blant annet en om alle USAs presidenter, Ole Moen.

- Vi skal lage ukentlige podkaster á 30 minutter, den siste dagen etter valget 8. november, sier Wold og fortsetter:

- Det blir ingen nyhetssending, men vi skal ta utgangspunkt i dags- og ukeaktuelle temaer, følge meningsmålinger, analysere og kommentere og gi bakgrunn for det som skjer og kan skje. Det kommer alltid en oktoberoverraskelse, hva blir den? Hvordan går det med helsa til Hillary Clinton, og vil Donald Trump framstå mer som en president? Spørsmålene er mange.

Skrekkblandet fryd

Dagbladets Marie Simonsen følger valgkampen med skrekkblandet fryd, som hun uttrykker det - og tror den kommer til å bli svært spennende og uforutsigbar. Marie Simonsen reiser til USA i slutten av neste måned for å dekke den amerikanske valgkampen på nært hold, men blir med på podkastene helt i mål.

- Det går mot den mest spennende valgkampen i moderne tid. Det er mye som står på spill med en kandidat som Donald Trump. Det er mange som skjelver, ikke minst i Norge, sier Marie Simonsen.

Hun omtaler valgkampen som meget uforutsigbar, og selv om Hillary Clinton leder, så kan mye endre seg.

- Jeg legger ikke skjul på at jeg heier på Hillary. Det er to omstridte kandidater, så mange republikanere og demokrater holder seg nok for nesa når de skal stemme, sier Simonsen.

Tilbake i manesjen

Erik Wold var i en årrekke en i ulike nyhetsredaksjoner i NRK, Han sluttet i NRK i 2014, etter å ha ledet «Debatten» fra Litteraturhuset i Oslo gjennom fire år.

- Jeg er 56 år, og jeg følte at hvis jeg skulle gjøre noe annet utenfor NRK, måtte jeg gjøre det nå, sier Erik Wold.

I firmaet Kjør Debatt driver han med konferansier- og kursvirksomhet og er møte- og debattleder i forskjellige sammenhenger. Men nå er han som sirkushesten som vil tilbake til manesjen.

- Jeg har dekket valgkamper før, både norske og amerikanske. Det er klart det blir dette blir gøy og spennende - og de som hører på skal bli klokere. Vi har et panel bestående av ringrever som kan politikk og amerikanske valg og samfunnsliv, sier Wold.