Dagbladet og Opus Dei

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BJØRN BORES

artikkel om Opus Dei i Lørdagsmagasinet 2. oktober fremstiller kritikken mot organisasjonen uten å gi Dagbladets lesere en forklaring på hva Opus Dei står for eller hvorfor hundretusener av mennesker over hele verden støtter den. Opus Dei er en sjelesorgsorganisasjon innen Den katolske kirke, altså en åndelig og religiøs virkelighet. Man kan ikke forstå den om man ser bort fra dens åndelige budskap. I artikkelen står det at prelaturet «ikke må svare til de nasjonale, katolske kirkene», men også at presterådet i Oslo sa nei til at Opus Dei skulle etablere seg der. Hvordan henger dette sammen? Faktisk samarbeider Opus Dei alltid med de lokale bispedømmene. Opus Dei-prester har arbeidet i 20 år og fortsetter å arbeide i Oslo, noe den katolske biskopen kjenner til og har godkjent.

MED ALL RESPEKT

for de to tidligere medlemmenes synspunkter vil jeg hevde at en institusjon og et budskap ikke kan forklares bare gjennom to menneskers dårlige erfaringer. Det gjelder Tammy DiNicola, som mot sin vilje ble tvunget av sine foreldre til å forlate Opus Dei, og Ia Modin, som sies å ha vært «tilknyttet Opus Dei i Sverige i nesten ti år», noe som ikke stemmer: hun var medlem av Opus Dei i bare tre måneder. Prelaturet vil tilby sjelesorg, ikke styre sine medlemmers liv - det ville forresten vært nytteløst, da medlemmene tilbringer den største del av sin tid utenfor all mulig «kontroll». Jeg tilbakeviser på det sterkeste at noen blir «holdt borte fra sin familie» på den måten som blir antydet i artikkelen. Som medlem er jeg fullstendig fri til å komme eller gå, fortsette eller melde meg ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer