Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Dagbladet og Spotify gir deg lyden av sommer!

Slik får du våre håndplukkede sommer- og festivalspillelister.

Dagbladet og verdens største musikkstrømmetjeneste Spotify har gått sammen om å gi deg den perfekte sommerlyden.

Sommerfølelsen På Dagbladets Spotify-profil finner du nennsomt sammensatte sommerlister til de fleste anledninger, slik som til grillfesten, bilturen og late dager på stranda.

• Gamle og nye sommerhits - eller sanger som burde vært det - er samlet i sommerhitslista.

• BBQ-lista er en musikalsk reise gjennom de amerikanske sørstatene, med saftige og smakfulle innslag av soul, r&b, country, rock, blues og litt funk.

Skygge og svaberg • Sommerchill-lista er lydsporet til de tilbaketrukne, svale stundene under et tre eller under parasollen ved bassengkanten.

• «Visesommer» er den perfekte skjærgårdslista, enten du befinner deg i båten eller på et varmt svaberg, fyllt opp med norske og svenske sommerperler.

• Du finner alle sommerlistene på Dagbladets Spotify-profil - du kommer dit ved å trykke her. Fullstendig oversikt over alle spillelistene får du ved å trykke på «public playlist»-fanen.

Lydsporet til din festival I tillegg finner du på Dagbladets Spotify-profil en rekke håndplukkede festivallister med låter fra artistene som opptrer på de største og viktigste musikkfestivalene i Norge sommeren 2014.

Her finner du lister til kommende festivalhøydepunkter som Hove, Slottsfjell, Træna, Øya og Findings. Og vi har plukket ut låter fra artistene som står på plakaten på Moldejazz, Kongsberg Jazz og bluesfestivalen på Notodden.

Noen allerede tilbakelagte, fete musikkfester som Norwegian Wood, Bergenfest og Tons of Rock har også egne lister. Vi har dessuten oppsummert festivalsommeren i Norge i en gigantisk festivalliste.

Lagre lokalt Et godt sommertips: Det er lett å ta med deg disse listene på ferieturen - uten å tenke på mobilregningen.

Du kan enkelt, hvis du har et Spotify premiumabonnement, lagre spillelistene dine lokalt på mobiltelefonen, iPad'en eller PC'en.

Gå inn på Dagbladets Spotify-profil, og trykk på «follow»-knappen på listene du ønsker å spille fra. Der finner du listene igjen under «Your music». På alle plattformer vil du finne en knapp som er merket «Available offline», og denne drar du til høyre slik at den blir grønn. Da blir alle sangene i spillelisten lagret lokalt på din maskin, telefon eller nettbrett, og du vil kunne høre musikken uansett om du er på nett eller ikke.

SPILL OFFLINE: Få med deg Dagbladets håndplukkede sommerspillelister på ferietur uten å tenke på mobilregninga. Bare husk å lagre listene dine lokalt, så de kan spilles i offline-modus.
SPILL OFFLINE: Få med deg Dagbladets håndplukkede sommerspillelister på ferietur uten å tenke på mobilregninga. Bare husk å lagre listene dine lokalt, så de kan spilles i offline-modus. Vis mer

Dagbladets musikkredaksjon ønsker deg en fortreffelig sommerferie med herlig musikk på øret!

HÅNDPLUKKET FOR DIN FERIE: Spillelister til ferie, fest og festivaler - håndplukket av Dagbladets musikkredaksjon.
HÅNDPLUKKET FOR DIN FERIE: Spillelister til ferie, fest og festivaler - håndplukket av Dagbladets musikkredaksjon. Vis mer