Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet og Støre

UDI-SAKEN: Både Dagbladet på lederplass lørdag og Jonas Gahr Støre søndag fortsetter med sin favorittmetode, nemlig å pådytte meg meninger jeg ikke har for så å bruke disse til sterk kritikk av meg. La meg gjenta kort at jeg ikke har sagt noe negativt om Ramin Osmundsens stillinger i senteret mot diskriminering eller UDI, men kun forholdt meg til at en utenlands statsborger ble øverste sjef i UDI. Embetsstillinger i Norge er i henhold til Grunnlovens § 92 forbeholdt norske statsborgere som i tillegg oppfyller et av fire tilleggskriterier. Når jeg med Grunnloven i hånd i et TV intervju på 9 min hvorav 30 sekunder ble sendt, så demonstrerer det nettopp at det er Grunnlovens § 92 jeg snakker om. Hva Dagbladet eller Gahr Støre kaller det når noen blir uthengt eller angrepet for noe man ikke har sagt vet ikke jeg, men hetsing og mobbing er naturlige uttrykk for meg. Gahr Støre sier han gjerne tar debatten om ulike lederstillinger i staten skal forbeholdes norske statsborgere og det er jo hyggelig at han aksepterer Grunnlovens § 92. Verken han eller Dagbladet sier om de er enig med meg i at øverste sjef i det direktorat som avgjør om utenlandske statsborgere skal få opphold, asyl eller familiegjenforening i Norge skal være norsk statsborger. Det er vel her spørsmålet om lojalitet dukke klarest opp i praksis. Hvis det i UDI er en statsborger fra Pakistan, Iran, Irak, Somalia, Tyrkia, Vietnam eller Sri Lanka (eksempler valgt fordi det er mange søkere fra disse land) som skal avgjøre en søknad fra en landsmann om opphold, må det kunne stilles et spørsmål om vedkommendes reelle lojalitet. Det er derfor jeg mener at det bør stilles krav om norsk statsborgerskap for de som avgjør slike saker eller lager retningslinjene for saksbehandling. Det å forbeholde stillinger i den offentlige administrasjon for egne lands innbyggere er som kjent også hjemlet i EØS-avtalens Del III, artikkel 28.4 Hvis Dagbladet og Gahr Støre mener at et slik krav ikke skal stilles er vi ganske enkelt politisk uenige og det kan jeg godt leve med.

DAGBLADET SKRIVER: «Kjernen i saken er Carl I Hagens mistenkeliggjøring av mennesker med en annen etnisk bakgrunn enn den tradisjonelt norske. Ved å stille krav til embetsstillinger om tilknytning til det norske folk, dets tradisjoner og historie- sender han et signal som går langt utover spørsmålet om statsborgerskap.» La meg igjen påpeke at jeg kun har snakket om statsborgerskap, dette sitatet viser at det er Dagbladet som penser det over på noe helt annet i sin desperate jakt på ethvert grunnlag for å henge meg ut til spott og spe. Dagbladet skriver også: «Kan vi stole på folk med norsk pass hvis de har en annen hudfarge og religion?» Igjen er det Dagbladet som sklir helt ut. Når jeg begrenser meg til spørsmålet om statsborgerskap, dreier det seg kun om dette objektive og enkelt målbare kriterium og intet annet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling