Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet øker opplaget

Fra brutal nedgang til opplagsøkning for papiravisa.

OPPOVER: Sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle, gleder seg over at avisa har snudd nedgang til oppgang. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
OPPOVER: Sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle, gleder seg over at avisa har snudd nedgang til oppgang. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble resultatene fra tredje kvartal for Dagbladets eierselskap, Berner Gruppen, lagt fram.

Papiropplaget falt i tredje kvartal med 4,2 prosent, men inne i tallene skjuler det seg en oppsiktsvekkende - og for Dagbladet svært hyggelig - tendens.

Siste måned i tredje kvartal, september, steg opplaget med 1,7 prosent i forhold til i fjor. Og i oktober økte papiravisa med 1,1 prosent i forhold til i fjor.

Opp siden september
- Fra å ha startet året med en ganske brutal nedgang, har vi klart å bremse opplagsfallet - og faktisk stoppe det helt i september. Fra da ha det vært oppgang, sier sjefredaktør Lars Helle i Dagbladet.

Helle tok over som konstituert sjefredaktør 21. januar, og ble ansatt 11. mai.

Året, sett under ett, må Dagbladet regne med et opplagsfall på papir. Men:

- Da jeg begynte hadde jeg aldri trodd at vi skulle klare å snu utviklingen til oppgang allerede i september. Jeg hadde regnet med en tosifret prosentvis nedgang. Nå blir den under ti prosent for året totalt sett. Det er mye bedre enn forutsatt, mye bedre enn i fjor - og sannsynligvis bedre enn våre konkurrenter i løssalgsmarkedet. Vi tar markedsandeler nå, sier Helle.

Styrket resultat
Takket være trendskiftet i opplagsutviklingen, styrkes også de økonomiske resultatene for Berner Grupper i tredje kvartal. Driftsresultatet før avskrivninger ble på 65,9 millioner kroner,  en forbedring på 49,1 millioner i forhold til i fjor.

- Vi får god fart med oss inn i 2011, sier Helle.

Han mener det først og fremst er tydeligere prioritering av nyheter som er årsaken til oppgangen.

- Jeg har hele tiden sagt at endringene vi gjør har vært snakk om justeringer. Men vi har satset mer på nyhetssakene - både egensaker og de store fellessakene innen nyheter, sport og kultur. Og så må jeg si at magasinene våre hatt usendvanlig høy kvalitet de siste månedene, sier Helle.

Nett + papir
- Dessuten får vi nå full effekt av sammenslåingen av nett- og papirredaksjonene - som gjør at vi kan sette 30 reportere på en sak. Det merker leserne, tror Helle.

Aftenposten skriver i dag om den australske medieforskeren og forfatteren Ross Dawson, som spår at papiravisa vil dø ut som vesentlig nyhetsformidler i Norge innen 2020.

- Det er nok alt for tidlig. Papiravisa vil leve godt lenger enn det. Men på lang sikt må vi nok regne med at andre typer medier blir vår bærebjelke, sier Helle.

Schibsted legger fram sine resultater for 3. kvartal i morgen klokka 07.

JUBEL: Dagbladredaksjonen feirer opplagstallene. Foto: Håkon Eikesdal
JUBEL: Dagbladredaksjonen feirer opplagstallene. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!