Dagbladet på gata nå

Noe forsinket grunnet aksjon.

I SISTE LITEN: Dagbladet-medarbeidere jobbet på spreng for å få ut dagens avis. Seint i natt ble det klart at arbeidet lykkes. FAKSIMILE: DAGENS AVIS
I SISTE LITEN: Dagbladet-medarbeidere jobbet på spreng for å få ut dagens avis. Seint i natt ble det klart at arbeidet lykkes. FAKSIMILE: DAGENS AVISVis mer

(Dagbladet.no): Dagbladet er noe forsinket i dag, grunnet gårsdagens grafikeraksjon.

Etter at grafikerne i avisa i går ble orientert om nedskjæringer i form av fem permitteringer og åtte oppsigelser, dro de i møte. Og kom aldri tilbake på jobb.

Avisa ble likevel brukket om uten grafikernes hjelp, men Dagbladet støtte på ytterligere problemer. Ved trykkeriet på Lørenskog sympatiserte grafikerne.

- Det var aksjoner på vårt eget trykkeri i natt, derfor fikk vi trykket avisa på et alternativt trykkeri. Det ble noen forsinkelser i Østlandsområdet, men avisa er på gata nå, sier sjefredaktør Anne Aasheim.

Avisa har ikke gått forsinket ut fra trykkeriene fra de øvrige stedene i landet, og overalt inneholder den normale 60 sider.

Aasheim mener grafikernes aksjon er ulovlig.

- Hva betyr dette for Dagbladet økonomisk?

- Det er det for tidlig å si noe om ennå. Vi skal nå sette oss ned og oppsummere de tidligere døgns hendelser. Men at dette får konsekvenser for de involverte, er det ingen tvil om, sier Aasheim.