Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet Pluss med voldsom vekst

På selveste 1. mai passerte Dagbladet Pluss 120 000 abonnenter. De har dermed vokst med 20 prosent bare de siste fem månedene.

TIDLIGERE FERING: På grunn av coronapandemien kan ikke redaksjonen samles til feiring. Dette bildet er fra en tidligere Dagbladet Pluss-feiring.
TIDLIGERE FERING: På grunn av coronapandemien kan ikke redaksjonen samles til feiring. Dette bildet er fra en tidligere Dagbladet Pluss-feiring. Vis mer

Medier i både Europa og USA har meldt om en massiv økning i salg av digitale abonnement sammenlignet med normalen under corona-krisa.

Også Dagbladet Pluss har merket økt interesse for journalistikken i denne perioden.

- Hvis vi sammenligner påskeuka i år og påskeuka i fjor er både trafikk blant innloggede brukere og salg nær tredoblet periode mot periode, sier redaksjonssjef for Pluss Jonas Pettersen.

- Vi ser at folk først og fremst søker seg til tradisjonelle, redaktørstyrte medier for informasjon om alt rundt pandemien. At Dagbladet Pluss har levert på de stoffområdene som leserne har forventet i denne perioden - med mange grundige corona-spesialer fra både et helse-, forbruker- og samfunnsperspektiv - tror jeg har vært viktig for veksten, fortsetter han.

Boksehelt til topps

Men det er ikke bare saker om corona-viruset som Dagbladet Pluss-abonnentene har satt pris på i år, ifølge Pettersen.

- 2020s hittil mest leste sak handler om den gamle boksehelten Steffen Tangstad og hans åpenhet rundt egen ensomhet. Forhåpentligvis kan denne åpenheten bidra til å bryte ned tabuer og gjøre det mer sosialt akseptert å snakke høyt om at man føler seg alene, sier Pettersen.

- Godt å se

Kommersiell direktør B2C i Aller Media Ali Jeng er fornøyd med veksten.

- Det er godt å se at norske lesere tyr til Dagbladet Pluss både for dyperegående journalistikk rundt korona-pandemien og for annet nyttig, innsiktsfullt og underholdende lesestoff. Denne veksten viser at vi skaper innhold som ønskes og trengs i den utfordrende tiden vi er inne i, sier han.

Også avtroppende redaktør for Pluss Karine Østtveit synes det er stas å passere 120 000 abonnenter.

- Når jeg tenker tilbake, er 120 000 abonnenter nesten uvirkelig. Iblant glemmer vi hvor fort brukervanene har endret seg de siste årene.

- Science fiction

Da Østtveit ble redaktør for Pluss i 2016, hadde tjenesten drøyt 20 000 abonnenter.

- Det var seigt og utfordrende å passere 30 000 og 35 000, men så løsnet det. At vi skulle få over 100 000 abonnenter såpass raskt framsto nesten som science fiction på det tidspunktet, sier hun.

Østtveit er stolt av det redaksjonen leverer.

- Vi har et sterkt redaksjonelt team som hver eneste dag lager grundig journalistikk som det er verdt å betale for, og jeg har vært veldig takknemlig for å få jobbe med de flinke folka som jobber fram gode løsninger på teknologisk og kommersiell side. Og så er det stas at leserne viser oss så stor tillit, og setter pris på produktet!

Ny Pluss-redaktør

Samtidig er det nå klart at Dagbladets redaksjonssjef, Hilde Schjerve, tar over som redaktør for Dagbladet Pluss etter Østtveit.

Schjerve startet i Dagbladet i 2001 som nyhetsjournalist, og har jobbet med en rekke fagområder og i ulike deler av Dagbladet fram til hun ble leder for Tema-avdelingen i 2011. Siden 2013 har Schjerve jobbet som redaksjonssjef i avisa.

NY STILLING: Redaksjonssjef Hilde Schjerve er kommende redaktør for Magasinet og Pluss i Dagbladet
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
NY STILLING: Redaksjonssjef Hilde Schjerve er kommende redaktør for Magasinet og Pluss i Dagbladet Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig glad for å få Hilde inn i denne viktige rollen. I tillegg til Pluss får Hilde også redaktøransvar for Magasinet og Dagbladet papir, sier Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord.

- Hilde har en enorm arbeidskapasitet og gode analytiske evner. Sammen med den dyktige redaksjonen er jeg trygg på at vi kan forvente kraftig fart på betalingsområdet også fremover, fortsetter hun.

Endelig dato for oppstart er ikke satt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!