Dagbladet satser mer på kunst og arkitektur

Får 150 000 kroner fra Fritt Ord.

FÅR STØTTE: Dagbladet mottar 150 000 kroner fra Fritt Ord for å dekke kunst og arkitektur/byutvikling på en grundig måte. Kulturredaktør Geir Ramnefjell sier at avisen blant annet ønsker å skrive mer om særtrekkene ved stedsutviklingen i flere norske byer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR STØTTE: Dagbladet mottar 150 000 kroner fra Fritt Ord for å dekke kunst og arkitektur/byutvikling på en grundig måte. Kulturredaktør Geir Ramnefjell sier at avisen blant annet ønsker å skrive mer om særtrekkene ved stedsutviklingen i flere norske byer. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Fritt Ord ønsker å gi norske medier økonomisk støtte til ulike redaksjonelle prosjekter. Dette fordi den nye digitale mediesituasjonen med fallende inntekter utgjør en stor utfordring for journalistikken.

Kunst og arkitektur Dagbladet har lange tradisjoner med å dekke kulturfeltet på en grundig og bred måte, ikke minst kunst og arkitektur. Nå ønsker avisa å satse ytterligere på dette feltet.

I dag ble det kjent at Dagbladet mottar 150 000 kroner fra Fritt Ord for å satse på kunst og arkitektur/byutvikling.

Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell er glad for at Fritt Ord er positiv til avisas søknad om støtte. Tidligere i år fikk Dagbladet 200 000 kroner av Fritt ord for å kunne satse mer på å anmelde sakprosa.

Følge utviklingen Det betyr at Dagbladets kunstskribent Arve Rød og Mikael Godø, som skriver om arkitektur, vil kunne fordype seg og reise mer, både inn- og utland, for å anmelde, se på strømninger og stille kritiske spørsmål til utviklingen.

- Vi ønsker å skrive mer om hva som foregår utenfor Oslo, om særtrekkene ved stedsutviklingen i Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø - med tilhørende regioner, sier Ramnefjell.

Boligutvikling - hvordan bor vi? Bygges det gode boliger? Er politikerne våkne, tenker de grundig nok om helheten? er temaer Dagbladet vil i større grad sette på dagsordenen.

Grundigere dekning - Når det gjelder kunst er analyse av begreper, personer, institusjoner essensielt for Dagbladet. Avisa ønsker en journalistisk tilnærming til kunst som også strekker seg utover kritikk og anmelderi, sier Ramnefjell og ønsker også en grundigere dekning av begivenheter som biennalene i Venezia og Berlin, og de store gallerimessene i utlandet.

- Det er svært gledelig at Fritt Ord har gitt oss tilslag på denne satsningen. Vi skal investere ressurser selv også, på toppen av pengene fra Fritt Ord. Slik at vi kan lage grundigere saker og utvide plassen til dette stoffet i avisa og på nett, sier Ramnefjell.