Meningsavisa Dagbladet

Dagbladet satser på blogg med langlesning og nerdestoff

Amal Adens innlegg om «Fatumo» har vært en av høstens mest omdiskuterte saker. Nå satser Dagbladet på flere sterke spaltister. 

MENINGSAVIS: Politisk redaktør Geir Ramnefjell, sjefredaktør John Arne Markussen og spaltistansvarlig Anders Holth Johansen satser nå på enda mer meningsstoff i Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog
MENINGSAVIS: Politisk redaktør Geir Ramnefjell, sjefredaktør John Arne Markussen og spaltistansvarlig Anders Holth Johansen satser nå på enda mer meningsstoff i Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - I journalistikken kommer man over folk med stor sakskunnskap som man tenker bør få boltre seg i større bredde og dybde enn de gjør i prat med en journalist, sier Anders Holth Johansen, som står for den daglige driften av Dagbladets nye bloggsatsing.

Siden i høst har han jobbet med mer enn 50 utvalgte spaltister innen sentrale områder i samfunnsdebatten, som etter hvert får publisert innlegg på Dagbladet.no. Spaltistene skal i størst mulig grad være selvdrevne, samtidig som Dagbladet har den overordnede styringen på publisering av dagsaktuelle tema.

Testingen av prosjektet, som er blitt gjort siden september ifjor, viser at meningsstoff av denne typen er etterlengtet av leserne.

I løpet av høsten har spaltistene gitt over tre millioner sidevisninger. Den best leste saken hadde også en lesetid på så mye som nesten 10 minutter.

- Vi har blitt overrasket over hvor lang tid leserne er inne i saken, sier Geir Ramnefjell, politisk redaktør i Dagbladet.

Dypt engasjement

Amal Adens innlegg om «Fatumo», som hater Norge, men som er veldig glad i pengene hun får fra NAV, er ifølge Ramnefjell den kanskje mest omdiskuterte saken i høst med hele 369 000 visninger. Innlegget har i tillegg utløst en debatt som fortsatt pågår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer