Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Meningsavisa Dagbladet

Dagbladet satser på blogg med langlesning og nerdestoff

Amal Adens innlegg om «Fatumo» har vært en av høstens mest omdiskuterte saker. Nå satser Dagbladet på flere sterke spaltister. 

MENINGSAVIS: Politisk redaktør Geir Ramnefjell, sjefredaktør John Arne Markussen og spaltistansvarlig Anders Holth Johansen satser nå på enda mer meningsstoff i Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog
MENINGSAVIS: Politisk redaktør Geir Ramnefjell, sjefredaktør John Arne Markussen og spaltistansvarlig Anders Holth Johansen satser nå på enda mer meningsstoff i Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Meninger

(Dagbladet): - I journalistikken kommer man over folk med stor sakskunnskap som man tenker bør få boltre seg i større bredde og dybde enn de gjør i prat med en journalist, sier Anders Holth Johansen, som står for den daglige driften av Dagbladets nye bloggsatsing.

Siden i høst har han jobbet med mer enn 50 utvalgte spaltister innen sentrale områder i samfunnsdebatten, som etter hvert får publisert innlegg på Dagbladet.no. Spaltistene skal i størst mulig grad være selvdrevne, samtidig som Dagbladet har den overordnede styringen på publisering av dagsaktuelle tema.

Testingen av prosjektet, som er blitt gjort siden september ifjor, viser at meningsstoff av denne typen er etterlengtet av leserne.

I løpet av høsten har spaltistene gitt over tre millioner sidevisninger. Den best leste saken hadde også en lesetid på så mye som nesten 10 minutter.

- Vi har blitt overrasket over hvor lang tid leserne er inne i saken, sier Geir Ramnefjell, politisk redaktør i Dagbladet.

Dypt engasjement

Amal Adens innlegg om «Fatumo», som hater Norge, men som er veldig glad i pengene hun får fra NAV, er ifølge Ramnefjell den kanskje mest omdiskuterte saken i høst med hele 369 000 visninger. Innlegget har i tillegg utløst en debatt som fortsatt pågår.

- Mange av innleggene er også blitt lest over 100 000 ganger, sier Holth Johansen.

Også mer «nerdete» stoff viser seg å bli lest godt og lenge, som Øystein Heggedals tekst om GenØk, som har hatt mer enn 40 000 sidevisninger og en gjennomsnittlig lesetid på 6:55.

Andre eksempler er Bård Standals sak om Actis med 94 000 visninger og lesetid på 9:21. Rolf Marvin Bøe Lindgrens sak om Det sosiale tyranni er lest av +116.000 med en lesetid på 5:02.

Viktige stemmer

Blant spaltistene er det både etablerte navn, men først og fremst faglig sterke bidragsytere som vil prege samfunnsdebatten i årene som kommer. De fleste er rekruttert på bakgrunn av spesiell faglig kompetanse på områder som er sentrale i samfunnsdebatten.

- Bloggtradisjonen har medført at det er kommet mange selvstendige, faglig sterke og skriveføre folk. Vi vil knytte oss til flest mulig av disse stemmene som har kunnskap fra sitt felt, sier Ramnefjell.

- Det som betyr noe er friksjon, engasjement, sakskunnskap, og at man kan skrive. Med friksjon menes her at man tør å mene noe ut over det helt åpenbare på et ømtålig felt, sier Holth Johansen.

Også forbrukerøkonomi, mat, hagestoff, helse, kunst og sport vil få plass i spaltistuniverset.

- Vi er ikke så opptatt av at de vi rekruttere skal være kjente. Lesertall på debatt- og meningsartikler viser at det er relativt uvesentlig hvem som har skrevet noe, sier Holth Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling