HAR SAGT IFRA: Jeg har i lengre tid brukt mye tid på å irettesette personer som går over streken i kommentarfeltet, skriver Jon Helgheim. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
HAR SAGT IFRA: Jeg har i lengre tid brukt mye tid på å irettesette personer som går over streken i kommentarfeltet, skriver Jon Helgheim. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB ScanpixVis mer

Netthets:

Dagbladet ser det de vil se i netthetssaken

Sannheten er at jeg er helt enig med Siv Jensen, og tok til og med et oppgjør med utsagnene om landssvik flere dager før henne.

Meninger

Dagbladet har gjennom flere artikler framstilt det som at jeg støtter utsagnet om at Erna Solberg er en landssviker. Dette er basert på sitater jeg har gitt som ikke var ment spesielt til den saken, men like mye mot at jeg selv ble kalt landssviker og at jeg ikke tar det så tungt. Sitater tatt ut av sammenheng kan brukes til så mangt, men det mest alvorlige er at Dagbladet i sin lederartikkel 18. desember framsetter påstander som er totalt feil.

Dagbladet skriver at Siv Jensen har tatt et oppgjør med netthets, men at jeg ikke evner å gjøre det samme. Sannheten er at jeg er helt enig med Siv, og tok til og med et oppgjør med dette flere dager før Siv. Jeg har i lengre tid brukt mye tid på å irettesette personer som går over streken i kommentarfeltet. Kort tid etter utsagnet skrev jeg følgende kommentar i en tråd hos Agderposten der de involverte diskuterte saken:

« … å kalle Erna eller andre politikere for landssvikere eller lignende, er helt useriøst, uriktig, kunnskapsløst og ufint. Dette har ikke noe med landssvik å gjøre, men en vanlig politisk uenighet. Alle partier på Stortinget jobber for Norges beste ut ifra sitt ståsted, men vi er ofte totalt uenig i veien dit. Politisk uenighet håndterer vi med saklig debatt hvor vi også utviser respekt for hverandre, ikke på en slik uverdig måte. Debatten må gjerne være tøff, men den skal ikke være ufin.»

Videre la jeg ut denne statusoppdateringen lørdag 15. Desember:

«I det siste har det vært mye tøff debatt om viktige saker. Vi skal ha tøffe debatter, men de skal også være preget av respekt. Fra begge sider har det haglet med ufine og feilaktige påstander, spesielt i sosiale medier.

Man er ikke rasist om man ønsker en streng innvandringspolitikk! Man er ikke landssviker om man har en annen oppfatning av et politisk dokument. En av de verdien jeg setter mest pris på i vårt samfunn, er respekten politikerne har for hverandre, på tross av stor politisk uenighet.»

Da Siv Jensen la ut sin statusoppdatering noe dager seinere, delte jeg den og uttrykket min fulle støtte.

Dette er altså ikke bra nok for Dagbladet. Om Dagbladet skrev dette mot bedre vitende, eller om de ikke tok seg bryet med å sjekke først, vet ikke jeg. Men begge deler er uansett like urovekkende. Grunnen til at det skjedde er likevel åpenbar for meg, det er mer interessant for dem å brunbeise FrP, enn å formidle et riktig bilde av situasjonen.

Neste gang du leser i Dagbladet at jeg støtter landssviker-utsagn og andre usakligheter, så vet dere at det bare er tull. I Dagbladet er sverting av FrP viktigere enn sannheten.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.