KOLLEGA: På kontoret sitt sitter Fredrik Wandrup og skriver en sak med tips og råd til nye anmelderkollegaer her på Dagbladet.no. Nå kan du bli en av dem. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
KOLLEGA: På kontoret sitt sitter Fredrik Wandrup og skriver en sak med tips og råd til nye anmelderkollegaer her på Dagbladet.no. Nå kan du bli en av dem. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

Dagbladet søker 3000 nye bokanmeldere

Nå kan du både anmelde og kjøpe bøker her på Dagbladet.no.

||| Les også:
Wandrups anmelderskole
Velkommen til vår nye boksatsing

Har du irritert deg grønn over anmeldere som slakter favorittforfatteren din? Tenkt at dette kan du da virkelig gjøre mye bedre selv?

Vel, nå får du sjansen.

I forbindelse med en kraftig oppussing av Dagbladets litteratursider på nett lanserer vi i dag vår nye bokportal på www.db.no/litteratur.

- Dagbladet har en rik og lang tradisjon når det gjelder bokanmeldelser og litteraturstoff. Med denne satsingen kommer bokstoffet tydeligere til syne også på nettet. Jeg håper våre mange entusiastiske lesere vil benytte seg av denne portalen, sier Fredrik Wandrup, litteraturansvarlig i Dagbladet.

På den nye bokportalen finner du alt av Dagbladets litteraturnyheter og anmeldelser. Og på toppen av det hele: Nå kan du også anmelde selv.

Sammen med våre skribenter kan du gi ris eller ros til bøkene som til enhver tid ligger på Dagbladets boklister. Det er tre ulike bestselgerlister: Én for skjønnlitteratur, én for generell litteratur og én for pocketbøker.

Tettere innpå leserne Via en lenke ved de aktuelle bøkene kommer du til Dagbladets anmeldelse. Under denne kan du dele dine tanker. Tjenesten er gratis.

- Litteraturstoffet er i Dagbladet har en stor leserkrets. Jeg tror mange sitter inne med sterke meninger om anmeldelsene de får servert. Gjennom de nye nettsidene håper vi på å komme enda tettere innpå leserne, sier litteraturansvarlig Fredrik Wandrup i Dagbladet.bladet.

Han vil ha alle typer anmeldelser.

- Det aller mest spennende er å høre om sterke leseropplevelser. Men også det motsatte. De beste og de dårligste bøkene vekker alltid størst engasjement

Åpner egen nettbutikk
I forbindelse med den nye portalen åpner Dagbladet også en nettbutikk i samarbeid med bokhandlerkjeden Tanum. Med et enkelt klikk  kan interesserte gå til innkjøp av bøkene som avisas skribenter og lesere har anmeldt.

- Bokportalen er først og fremst et sted for synspunkter og diskusjon. Men dette er en fin ekstraservice til ivrige lesere som faller for ei bok vi skriver om og vil ha den så fort som mulig.

Dagbladet tar imot alle nye anmeldere med åpne armer, men kjapp deg: De 3000 første får en bok som belønning.

Tips til nye kollegaer
Wandrup har flere tiår bak seg som anmelder. Nå som han potensielt kan få tusenvis av nye kollegaer deler han villig av erfaringen sin.

På de nye nettsidene finner du tipsene hans til ferske anmeldere om hvordan du kan gå fram.

- Litteraturkritikken, som all annen kritikk, er grunnleggende subjektiv. Ingen litteraturanmeldere innbiller seg at de sitter inne med den objektive sannheten. I dette faget har ingen «rett». Det fins ingen fasit. Det viktigste er at du argumenterer godt for synspunktene dine. Dine meningers mot kan ingen ta fra deg.