Dagbladet stakk av med gjev datapris

- En veldig hyggelig anerkjennelse for et langt og seriøst arbeid.

VANT PRIS:  Dagbladet-journalistene Linn K. Hillestad, Espen Sandli og utvikler Ola Strømman mottok Rosingprisen for artikkelserien "Null CTRL" i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
VANT PRIS: Dagbladet-journalistene Linn K. Hillestad, Espen Sandli og utvikler Ola Strømman mottok Rosingprisen for artikkelserien "Null CTRL" i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvert år deler Den Norske Dataforening ut priser til mennesker og organisasjoner som har gjort seg bemerket i IT-miljøet i Norge det siste året. I kveld var det duket for utdelingen Rosingprisen på Kulturkirken Jakob i Oslo.

I kategorien for Årets IT-Sikkerhetspris var det Dagbladet som stakk av med seieren for reportasjeserien «Null CTRL», der journalistene Linn Kongsli Hillestad og Espen Sandli, samt utvikler Ola Strømman, testet informasjonssikkerheten i Norge og avslørte hvordan sviktende datasikkerhet rammer oss hjemme, på jobb og i det offentlige rom. 

- Veldig hyggelig - Det er en veldig hyggelig anerkjennelse for et langt og seriøst arbeid. Vi håper at det viser hvordan tabloid og seriøs journalistikk kan kombineres, sier Espen Sandli.

Både han og Hillestad håper serien har vært til nytte for folk, og de oppfordrer folk til å følge med videre.

- Det kommer mer, sier Sandli.

Dagbladets avsløringer Til nå har Dagbladet avslørt at 2048 overvåkningskameraer i Norge ligger tilgjengelig på nett, at disse finnes i private hjem, nattklubber, butikker og restauranter og at over 2500 styringssystemer er koblet til nett, med minimal eller ingen sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer