Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gaming

Dagbladet starter ny gaming-kanal på YouTube

- Når vi skal satse mer på spill, hadde vi lyst til å prøve noe nytt.

JOBB MED OSS: Dagbladet satser på gaming og lanserer Youtube-kanalen Dagbladet Spill. Vil du være med å fylle kanalen med masse bra innhold? Her ser du youtuber Joachim «Noobwork» Haraldsen og prosjektleder Marie Røssland. Søknad finner du her: Følg kanalen: Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for spill, eller gaming, som det også heter, er en bransje i sterk vekst. Derfor satser kulturavisa Dagbladet nå enda sterkere på dette. Dagbladet starter en helt ny satsing på spill og gaming, og lanserer Youtube-kanalen Dagbladet Spill.

- Vi søker nå etter gaminginteresserte innholdsprodusenter som skal levere innhold til kanalen, sier Marie Røssland, prosjektleder for Dagbladet Spill.

- Dette er drømmejobben

Elsker du dataspill og gaming og er over 16 år, og i tillegg er selvstendig, kreativ, kan litt videoredigering og villig til å by på deg selv så, så hører vi gjerne fra deg.

Youtube-kanalen skal fylles med gaminginnhold rettet mot folk i alle aldre, men fortrinnsvis unge og unge voksne, som liker dataspill.

GAMING: Joachim «Noobwork» Haraldsen skal være med å ansette gamere til den nye spillredaksjonen i Dagbladet. Bak ser vi prosjektleder Marie Røssland. 
Foto: Endre Vellene
GAMING: Joachim «Noobwork» Haraldsen skal være med å ansette gamere til den nye spillredaksjonen i Dagbladet. Bak ser vi prosjektleder Marie Røssland. Foto: Endre Vellene Vis mer

- Dette er drømmejobben for mange, og denne jobbutlysningen må være Norges kuleste. Gaming er blitt supersvært, det her det vært lenge, og vi vil være med på dette, sier Røssland.

Joachim «Noobwork» Haraldsen

Alle som mener å kunne litt om dette, blir bedt om å søke. I gruppen som skal ansatte folk til den nye spillredaksjonen, finner vi blant andre en av landets ledende youtubere.

- Vi har i ansettelsesprosessen knyttet til oss Joachim Haraldsen, kjent fra Youtube-kanalen Noobwork, sier Røssland.

Joachim Haraldsen (26) oppretet sin Youtube-kanale for fem år siden og spiller alt i fra Minecraft til Grand Theft Auto. Han har i dag underkant av 200 000 følgere.

Alt som dataspill

- Hadde jeg hatt muligheten til dette, før jeg begynte med Youtube selv, så hadde jeg søkt med en gang, sier Joachim «Noobwork» Haraldsen om stillingene som utlyses.

Dagbladet Spill skal inneholde alt om spill, fra intervjuer, anmeldelser, tips, videoer og underholdning.

- Målet vårt er å bygge opp en stor gamingkanal, og bli relevante og et naturlig sted for alle spillinteresserte - uansett alder, sier Røssland.

Kulturredaktør Sigrid Hvidsten presiserer at spill er kultur, og derfor et viktig satsingsområde for Dagbladet.

- Et unikt redaksjonelt miljø

- 55 prosent av nordmenn i alderen 16-24 spiller hver dag, 32 prosent i alderen 24-44 spiller hver dag - og Erna Solberg elsker Candy Crush, sier Hvidsten.

Dagbladet er klar over at spillinteressen blant nordmenn er stor og at spillmiljøet har etterlyst seriøs dekning fra norske medier.

- Denne dekningen er i dag nærmest ikke-eksisterende. Når vi nå skal satse mer på spill, har vi lyst til å prøve noe nytt. Dagbladet vil være der spillerne er og derfor oppretter vi egen Youtube-kanal for spill. Der skal vi drive med gaming. Det blir et helt unikt redaksjonelt miljø som skal lage innhold for en yngre målgruppe. Det blir spennende. Og ikke minst tror jeg det blir utrolig gøy, sier Hvidsten.

Høres dette ut som en drømmejobb for deg? Her finner du stillingsannonsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!