Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet strammer inn kommentarfeltene

- Ønsker høyere kvalitet.

KORTERE RESPONSTID: Fra og med førstkommende lørdag vil responstiden til Dagbladets eksterne moderatorer bli en halv time fra en artikkel er publisert. I dag er tiden en time. Illustrasjonsfoto: Jacques Hvistendahl
KORTERE RESPONSTID: Fra og med førstkommende lørdag vil responstiden til Dagbladets eksterne moderatorer bli en halv time fra en artikkel er publisert. I dag er tiden en time. Illustrasjonsfoto: Jacques Hvistendahl Vis mer

(Dagbladet): Fra og med lørdag gjør Dagbladet endringer i hvordan debattfeltene blir moderert.

Tidligere har debattfeltene under saker vært åpne for diskusjoner døgnet rundt.

Fra natt til lørdag av vil kommentarfeltene stenges fra midnatt til 07:00 på hverdager, og fra midnatt til 08:00 på søn- og helligdager.

Moderatorer Dagbladet har siden februar 2012 engasjert eksterne moderatorer for å sørge for at alt som skjer i kommentarfeltene er innenfor Dagbladets debattregler. 

Nå vil de eksterne moderatorene korte ned tiden det tar fra en artikkel er publisert til kommentarfeltet er moderert for innhold.

Responstiden har til nå vært på én time, men vil fra og med lørdag kuttes til en halvtime.

- Dette gjør vi for å bedre kvaliteten i debattfeltene våre. Sakene våre blir mest lest den første tiden etter de er publisert, og nå sørger vi for at kommentarfeltene blir lest gjennom og moderert for innhold som strider mot våre debattregler på et tidligere tidspunkt, sier Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell.

Fortsatt anonymitet Etter at Aftenposten i fjor krevde at nettdebattanter skulle kommentere under fullt navn er Dagbladet nå eneste riksdekkende avis med mulighet for å kommentere anonymt.

- Slik vil det fortsatt være, sier Ramnefjell.

- Vi vil i tida framover jobbe med andre løsninger for å heve kvaliteten i kommentarfeltene våre, men vi holder fast på prinsippet om at lesere skal ha anledning til å skrive inn anonymt.

HØYERE KVALITET: Dagbladets kulturredaktør sier grunnen til at kommentarfeltene stenges om natta og responstiden for moderering kortes ned er at Dagbladet ønsker høyere kvalitet i kommentarfeltene. Foto: Steinar Buholm
HØYERE KVALITET: Dagbladets kulturredaktør sier grunnen til at kommentarfeltene stenges om natta og responstiden for moderering kortes ned er at Dagbladet ønsker høyere kvalitet i kommentarfeltene. Foto: Steinar Buholm Vis mer