ST'YRKER REDAKSJONEN: Nyhetsredaktør Frode Hansen (t.v.) og sjefredaktør Alexandra Beverfjord styrker Dagbladets satsing på nyheter. Foto: Jørn H. Moen
ST'YRKER REDAKSJONEN: Nyhetsredaktør Frode Hansen (t.v.) og sjefredaktør Alexandra Beverfjord styrker Dagbladets satsing på nyheter. Foto: Jørn H. MoenVis mer

Dagbladet styrker satsingen på nyheter - ansetter fem nye

- Det er ekstremt viktig for oss å levere gode saker døgnet rundt.

Oppdaterte nyheter til enhver tid blir stadig viktigere for Dagbladets lesere.

Derfor styrker Dagbladet nyhetsavdelingen ved å ansette fem nye journalister i fast stilling.

- Dette er en viktig del av det strategiske arbeidet fremover. Det er ekstremt viktig for oss å levere gode saker døgnet rundt. Leserne og seerne våre forventer at vi er oppdaterte, samtidig som vi leverer hardtslående og avslørende journalistikk, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

GIRER OPP: Nyhetsredaktør Frode Hansen utvider for å få en mer slagkraftig nyhetsavdeling. Foto: Lars Eivind Bones
GIRER OPP: Nyhetsredaktør Frode Hansen utvider for å få en mer slagkraftig nyhetsavdeling. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Døgnet rundt er Dagbladet bemannet med nyhetsreportere som følger med på det siste som skjer, både i Norge og internasjonalt. Nyhetsavdelingen leverer også til Dagbladet Pluss, som snart er oppe i 70 000 abonnenter.

De nye lesertallene for norske medier, som kom i september, viser at Dagbladet er landets nest største nyhetsmedium på mobil, bak VG og etterfulgt av TV2.

Ifølge lesertallene fra MBL har Dagbladet i alle kanaler totalt 932 500 daglige lesere, skriver Journalisten.

- Vi jobber hardt hver eneste dag for å være den beste nyhetsdestinasjonen i landet. Tilbudet vi leverer til leserne og seerne blir godt brukt. Vi er blant de største nyhetsnettstedene i Norge. Med de fem nye på laget utvider vi nyhetsavdelingen for å bli enda mer slagkraftig. Vi skal gi full gass fremover, sier nyhetsredaktøren.

De fem nyansatte er:

Audun Hageskal (32): Hageskal har vært i et vikariat på nyhetsavdelingen siden januar 2018. Før det drev han sitt egne nettmagasin, Divergent, i to år. Han har ti års fartstid som journalist fra en rekke lokalaviser, blant andre Bergens Tidende, Sysla og Adresseavisen.

Trym Mogen (25): Mogen har vært tilknyttet Dagbladet siden han kom inn som praksiselev i 2013. Han ble fast ansatt som nattevakt i 53-prosentstilling i august 2016. Han har i løpet av tida i Dagbladet vært sentral i dekningen av en rekke store krimsaker, blant annet Eirik Jensen-saken. Han har bakgrunn fra Rjukan Arbeiderblad.

Jenny Mina Rødahl (27): Rødahl kommer fra en prosjektstilling i «Litt Sunnere» i Aller Medias mat-satsning. Før hun kom til Aller var Rødahl fast ansatt som helsejournalist og SEO-optimaliserer i Klikk.no, Egmont.

Jesper Nordahl Finsveen (25): Finsveen kom første gang til Dagbladet i 2014, som praksiselev og jobbet de tre neste årene som tilkallingsvikar på nyhet. I vår kom han tilbake til Dagbladet i fast 53-prosentstilling som nattevakt.

Nicolai Eriksen (28): Eriksen kom til Dagbladet som praksiselev høsten 2014, og har siden vært tilknyttet nyhetsavdelingen i diverse vikariater. I mars 2017 ble han fast ansatt i 53 prosent-stilling som nattevakt. Eriksen har i løpet av tida i Dagbladet vært sentral i dekningen av president Donald Trump og andre internasjonale, storpolitiske saker