Dagbladet svikter muslimske kvinner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RADIKAL ISLAM: I letingen etter personer som er uenig i min kritikk av forholdene i Rosengård, har ikke Dagbladet avslørt annet enn at de skyr debatten om fundamentalistisk islam.

Min kritikk av tilstandene i Rosengård var basert på rapporten som ble lagt frem av den svenske Forsvarshøgskolan. Jeg hadde i tillegg sett hvordan den svenske integreringsministeren Nyamko Sabuni, møtte rapporten med klar fordømmelse av situasjonen og med krav om at svenske lover også skulle gjelde i Rosengård.

Den danske velferdsministeren Karen Jespersen var også svært klar i sin kritikk.

I stedet for å fokusere på hvordan kvinner blir undertrykt av fundamentalistisk islam, trekker Dagbladet frem den omstridte forskeren Mattias Gardell. Gardell ble introdusert av det svenske tidsskriftet Forskning og Framsteg som «Hedningen som forsvarer politisk islam». At han kritiserer meg for å være bekymret for islamisering er i så måte uinteressant. At Dagbladet bruker han som kritiker er bare trist. Min bekymring for hvordan samfunnet aksepterer muslimske særkrav er reell. Det er slike krav som har gjenopplivet blasfemidebatten i Norge. Det er også derfor vi i ukevis har diskutert politiuniformen (!). Når regjeringen også godtar kjønnssegregert undervisning, viser det at noe er i ferd med å skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer