DEBATT

Hege Storhaug:

Dagbladet synger de siste versene

Dagbladet i solnedgang er ikke et pent skue. Man velger uredelighet i sin kamp for å dekke over at man tok grundig feil i sitt syn på innvandringens konsekvenser.

FÅR STATSSTØTTE FOR INTEGRERING: Det er ingen organisasjon i Norge som har fremmet flere realpolitiske løsninger for å sikre at muslimske barn, unge og kvinner får lov til å bli en fullverdig del av Norge enn HRS, skriver Hege Storhauge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FÅR STATSSTØTTE FOR INTEGRERING: Det er ingen organisasjon i Norge som har fremmet flere realpolitiske løsninger for å sikre at muslimske barn, unge og kvinner får lov til å bli en fullverdig del av Norge enn HRS, skriver Hege Storhauge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

​Etter over 20 år i debatten om innvandring, er jeg godt kjent med knepene som benyttes av aktører for å slippe å snakke om faktiske (betente) forhold. Like fullt er det rett og slett et sjokkerende lavmål Dagbladet setter på trykk signert Jarl Wåge (12. desember).

Human Rights Service (HRS) eller jeg personlig, ville eksempelvis aldri sagt dette, som Wåge «siterer» meg på: «For muslimer som kommer til oss har ingen intensjon om å integrere seg, men å ta over styre og stell.» Dette «sitatet» påstås å være fra en tale/foredrag jeg nylig holdt i Polen (talen er publisert på Rights.no, nettsiden til HRS 7. desember 2017). Her ser man at sitatet er helt og holdent Wåge sitt. Ord for ord. Det finnes faktisk ikke én setning som kan minne om hva Wåge legger i min penn.

Hvorfor sjekket ikke Dagbladet?

Red. anm.: Sitatet er nå korrigert i Wåges tekst.

Artikkelforfatteren beklager sitatfeilen i dette nye innlegget.

Hvorfor tillater Dagbladet at Wåge henter inn uttalelser fra nettet fra anonyme profiler (som Khawa@QuintusPila) med holdninger helt hinsides, siterer dem delvis og knytter galskapen til meg personlig? Er dette etisk gangbart?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer