Dagbladet tar ambulansesaken til Strasbourg

Ble domfelt i Norge for kommentarer om ambulansesjåførene som ikke tok med Ali Farah.

TAR SAKEN TIL TOPPS: Dagbladets redaktør John Arne Markussen mener dommen i ambulansesaken ikke kan bli stående. Foto: Bjørn Langsem
TAR SAKEN TIL TOPPS: Dagbladets redaktør John Arne Markussen mener dommen i ambulansesaken ikke kan bli stående. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet klager dommen i den såkalte Schjenken-saken inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Det er avgjort av styret i avisas eierselskap, Berner Media.

I april i fjor ble Dagbladet dømt til å betale tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken 200 000 kroner i oppreisning og en million kroner i saksomkostninger for kommentarartikler der Schjenken og hans kollega anklages for å ha opptrådt rasistisk da de sommeren 2007 nektet å ta med norsksomaliske Ali Farah i ambulansen, til tross for at Farah var rammet av hjerneblødning etter å ha blitt slått ned i Sofienbergparken i Oslo.

Forkastet av Høyesterett I mars i år forkastet Høyesterett Dagbladets anke.

Avgjørelsen om å klage dommen inn for menneskerettighetsdomstolen er tatt fordi Dagbladet mener den bryter med de vilkår som Strasbourg har etablert for meningsjournalistikken.

- Dagbladet har vurdert dette grundig, og valgt å gjøre dette av flere grunner, sier John Arne Markussen, ansvarlig redaktør i Dagbladet.

- For det første mener vi at Høyesteretts dom ikke er i samsvar med prinsippene om pressens ytringsfrihet, slik denne er beskyttet av Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK), artikkel 10, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer