NEI TIL SØNDAGSÅPNE BUTIKKER:  Det er ikke mer shopping Norge trenger, skriver forfatteren.
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NEI TIL SØNDAGSÅPNE BUTIKKER: Det er ikke mer shopping Norge trenger, skriver forfatteren. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Dagbladet tar til orde for en samfunnsendring som går i feil retning

Feil om Krf og søndagsåpne butikker.

Debattinnlegg

Dagbladet ønsker på lederplass 4. mai søndagsåpne dagligvarebutikker velkommen. De presenterer Reitans forslag om full liberalisering av dagligvaresektoren som et «kompromiss».

Det er lett å forstå Reitans motivasjon. Det er vanskeligere å forstå Dagbladets støtte til Reitan.

Inntil videre er det Stortinget som er lovgiver, ikke Reitan eller andre bransjeaktører. Ifølge Dagbladet kjemper KrF mot frislipp «av religiøse grunner». For KrFs del ser vi dette som en kamp om samfunnsutviklingen. Det er ikke mer shopping Norge trenger.

Vi vil ikke at det kommersielle presset skal økes ytterligere. Arbeidstakerne ønsker ikke at butikkene skal få en generell tillatelse til å holde åpent på søndager. Det vil gi nok en arbeidsdag.

Heller ikke arbeidsgiverne er positive til søndagsåpne butikker. De mener at det vil gi økte utgifter uten at omsetningen går opp. Miljøbevegelsen peker på at søndagsåpne butikker vil få en negativ miljøeffekt. F

lertall av befolkningen sier i spørreundersøkelser nei takk til flere handledager.

Dagbladet og Reitan må gjerne kjempe for full liberalisering av dagligvarebransjens åpningstider. KrF ønsker ikke at ren markedsliberalisme skal styre samfunnsutviklingen. For KrF handler dette om grunnleggende fellesskapsverdier.

Vi mener Dagbladet her tar til orde for en samfunnsendring som går i feil retning. KrF fortsetter kampen for søndagen som felles fridag

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.