FORNØYD: Redaksjonssjef i Dagbladet TV, Bjørn Carlsen, kan notere seg flere rekorder de siste dagene. Foto: Hans Arne Vedlog
FORNØYD: Redaksjonssjef i Dagbladet TV, Bjørn Carlsen, kan notere seg flere rekorder de siste dagene. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Dagbladet TV tar nye rekorder

«All time high»-rekord satt på mandag.

Det tok én uke fra redaksjonssjef Bjørn Carlsen begynte i jobben til det var rekordtall på Dagbladet TV. Dermed fortsetter han trenden han var ansvarlig for i «Åsted Norge» på TV 2.

Dagbladet TV har doblet antall visninger av TV-innhold i løpet det siste halve året. Sju dager etter at Carlsen kom inn dørene på nyåret feiret redaksjonen på Hasle «all time high» gjennom ett døgn.

Få dager senere gjorde de det igjen. Og på mandag; nok en gang.

– Det er vanvittig gøy å oppleve et slikt engasjement rundt Dagbladets TV-satsing. Vi har fått veldig mange flere seere de siste dagene. Det motiverer oss bare til å jobbe enda hardere, sier Carlsen, etter knappe fire uker i sjefsstolen på Dagbladet TV.

Flere ansatte

Han forteller at det er hendelser, «breaking news» og TV-innhold på de store nyhetene nordmenn er opptatt av som er bakgrunnen for rekordene.

– Vårt soleklare mål er at seerne og leserne skal være oppdatert først på det aller siste når de kommer til oss. Og vi ser at stadig flere velger Dagbladet som sin primære nyhetskilde når noe skjer, sier han.

Etter nyttår er redaksjonen styrket, og flere nyansatte er kommet på plass.

– Det er veldig mange flinke folk å spille på i Dagbladet. Vi har en solid og dedikert TV-redaksjon, men ikke minst er engasjement fra resten av Dagbladet, en viktig ingrediens for seer-rekordene vi opplever. Alle avdelinger bidrar sterkt for å skape godt TV-innhold, sier Carlsen.

Flere rekorder

Han ble hentet til Dagbladet TV fra seersuksessen «Åsted Norge» på TV 2, hvor han var redaksjonssjef. Høsten 2018 satt programmet ny rekord med 610 000 seere.

TV-direktør i Aller Media, Mads A. Andersen er fornøyd med TV-tallene på Hasle, men holder likevel noen få kort tett til brystet:

– De konkrete tallene ønsker vi foreløpig holde for oss selv. Men det er har vært en markant økning gjennom høsten og en enorm boost nå på nyåret. Forrige uke er den beste vi har hatt. Bjørn Carlsen og hans team imponerer stort, sier han.

Mandag kunne Dagbladet også legge fram rekordtall for forrige uke, med 1,6 millioner unike brukere hver dag på mobil og desktop. I snitt hver dag besøkte over en million unike brukere Dagbladet på mobil, noe som er over 30 prosent økning mot samme uke i fjor. Dagbladet.no hadde også rekord i antall sidevisninger med 64 millioner visninger på en uke.