Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet vant eneste norske medalje i avis-VM

- Det gir et skikkelig kick!

VANT PRIS: Dagbladet Magasinet har vunnet sølv i den verdensomspennende organisasjonen SNDs prisutdeling for god avisdesign. Foto: Faksimile av Dagbladet Magasinet
VANT PRIS: Dagbladet Magasinet har vunnet sølv i den verdensomspennende organisasjonen SNDs prisutdeling for god avisdesign. Foto: Faksimile av Dagbladet Magasinet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet Magasinet er tildelt sølv i det som kan kalles verdensmesterskapet i avisdesign.

Det er den verdensomspennende organisasjonen «The Society for News Design (SND)» som har tildelt prisen til Dagbladet, i konkurranse med internasjonale toppaviser som New York Times og The Guardian.

- Veldig gøy - Det er en stor ære å komme høyt opp i et såpass sterkt felt som dette, hvor vi konkurrerer mot verdens største og beste aviser. New York Times, The Guardian, China Daily News - det er et sterkt felt, sier art director i magasinet Sigmund Nordal, og legger til:

- Skandinaviske aviser har markert seg bra de siste årene, også internasjonalt. Det er veldig gøy å være en del av det.

Reportasjen Magasinet vant prisen for stod på trykk i 2013, og handler om norske folks sexliv. Den kjente norske illustratøren Lars Fiske stod for illustrasjonene til saken.

- Magasinet gjennomførte en undersøkelse om hemmelighetene som skjuler seg under dyna til det norske folk. Det vi får honnør for er at hele saken er veldig gjennomført i innhold og presentasjon, sier Nordal.

Nordal hyller illustratør Lars Fiske for hans gode tegninger.

- Vi tenkte hans strek kunne passe til saken — og det slo absolutt til. For her må mye av æren tilfalle Fiske, som med humor og snert har illustrert det norske folks sexvaner. Men ledelse, redaksjon og desken i Magasinet har vært viktig for å få dette prosjektet så bra i havn, sier Sigmund Nordal, som har ansvaret for presentasjonen av sakene i Magasinet.

- Slapp oss rett og slett løs Leder i Magasinet, Asbjørn Halvorsen, er stolt over at Magasinet hevder seg i verdenseliten.

- Det at vi hevder oss så sterkt med gigantene i verdenseliten gir et skikkelig kick! Og det som er ekstra moro er at vi i denne saken valgte nye fortellermetoder både i tekst og presentasjon. Vi slapp oss rett og slett løs, i håp om å gi leserne noe de ikke hadde sett før, og da smaker medaljen ekstra godt, sier han.

Hvert år deler organisasjonen ut priser til god design både for papiraviser og digitale utgivelser. Underorganisasjonen SNDS kårer også priser bare for Skandinavia.

Norges egen versjon av organisasjonen kårer også en rekke priser innen avisproduksjon, som blir tildelt under Nordiske mediedager i Bergen. I 2012 vant da Dagbladet den prestisjetunge prisen for årets avis.

COVER-SAK: Den prisvinnende saken om norske folks sexliv prydet også Magasinets cover. Foto: Faksimile av Dagbladet Magasinet
COVER-SAK: Den prisvinnende saken om norske folks sexliv prydet også Magasinets cover. Foto: Faksimile av Dagbladet Magasinet Vis mer
Hele Norges coronakart