Dagbladet vant mest

Stolte Dagblad-fotografer jublet i går over å bli mestvinnende i konkurransen Årets bilde 2000. Dagbladet kapret 15 av de 31 prisene.

Hovedprisen, Årets bilde, gikk til VG-fotograf Harald Henden, for bildet med tittelen «Kjærtegn».

- Det er det gode miljøet i fotoavdelingen, et kreativt miljø der man også får oppbacking, som gjør at Dagbladets fotografer høster så mange priser på Årets bilde, forklarer tre av avisas prisvinnere. Mette Randem (28 år, en førstepris), Espen Rasmussen (24 år, to førstepriser) og Aleksander Nordahl (29 år, seks priser - en førstepris, en sølv, tre bronse og Fargeprisen) forsynte seg grovt av premiebordet under den årlige pressefotokåringen som fant sted på Centralteatret i Oslo i går formiddag.

Selv er de opptatt av det faktum at Dagbladets sju prisvinnere tok priser i hele ni av årets ti kategorier.

- Det vitner om bredde, og det er et godt tegn.

Alle tre tilskriver også Dagbladets lørdagsbilag, Magasinet, en viss del av æren for at avisa har satset mer på billedjournalistikken.

- Magasinet har hevet nivået og fått fram de fine bildene på trykk også, sier Randem. Rasmussen og Nordahl er enige.

- Men mest av alt handler det om innstillingen, den journalistiske teften og viljen til å fullføre en jobb journalistisk. Med riktig innstilling kan man lage en perle ut av det som i utgangspunktet fortonte seg som en drittjobb, samstemmer vinnertrioen.

Se Dagbladets vinnerbilder!

PRISVINNERE: Dagblad-fotografene Espen Rasmussen, Mette Randem, Aleksander Nordahl, Robert S. Eik, Bjørn Langsem, Lars Eivind Bones og Tom Martinsen.