SKUP-prisen 2017:

Dagbladet vant SKUP-diplom for dekningen av søppelkrisa i Oslo

Den gjeveste prisen gikk til Dagens Næringsliv for avsløringene rundt Boligbyggs investeringer.

SØPPELKRISE: Fra fjorårets opphopning av søppel i hovedstaden.
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SØPPELKRISE: Fra fjorårets opphopning av søppel i hovedstaden. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet var blant flere medier som mottok SKUP-diplom under utdelingen av årets SKUP-priser i Tønsberg lørdag kveld. Det var serien om søppelkrisa i Oslo i 2016 og 2017, laget av journalistene Eiliv Frich Flydal og Vegard Venli sammen med utvikler Ola Strømman, som ble hedret med diplom.

Serien avdekket blant annet 2000 brudd på og avvik fra arbeidsmiljøloven hos selskapet Veireno, som håndterte søppel for Oslo kommune. Serien har også tidligere vunnet Dataskup-prisen.

Selve hovedprisen, SKUP-prisen, gikk til Dagens Næringsliv for «Boligbyggsaken», som avslører det juryen beskriver som «katastrofal mangel på kontroll med milliardinvesteringer i Oslo kommunes boligselskap Boligbygg»

- Vi setter enorm pris på en sånn verdsettelse av arbeidet vårt. For oss er SKUP-prisen det største man kan vinne som journalist i Norge. Og det er ekstra gledelig å bli premiert for en sak vi mener er svært viktig. Det handler om misbruk av store offentlige penger, penger som skulle brukes på de svakeste i samfunnet, sier DN-journalistene Knut Gjernes, Kjetil Sæter og Lars Kristian Solem til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer