Dagbladet.no best på mobil

Kåret til best i test.

|||Bransjebladet Mobilen.no har nylig gjennomført en grundig test av de fire største nettavisenes mobilutgaver. Dagbladet.nos mobilutgave fikk der terningkast fem av seks.

Også VG mobil fikk terningkast 5, men Dagbladet scoret bedre på tilpasning til ulike mobiltelefoner.

Mobilen.no skriver: «Etter to måneder med hyppig bruk av de fire største nettavisene på ulike mobiler, utpeker Dagbladets mobilutgave seg som vår knappe favoritt.»

- Vi jobber fokusert med mobilutgaven av Dagbladet.no kontinuerlig. Det er godt å se resultater av det arbeidet, sier mobilansvarlig Erik Saastad i Dagbladet.no.

Aftenposten mobil og Nettavisen mobil ble også testet og endte opp med terningkast 4. De aspektene som ble vurdert var brukervennlighet, design, tjenester og tilpasning, og på alle aspektene scoret Dagbladet mobil 5 av 6.

- Veksten i bruken av mobilutgavene har vært på 109% i snitt siste 12 måneder. Det ville ikke skjedd hvis ikke mediene lagde såpass gode mobilutgaver, sier Saastad.

Det som trekkes spesielt frem er ryddig design og at mobilutgaven skalerer bra til de fleste mobiltelefoner. I tillegg får vi ros for tegneserier og livedekningen av sport.

Testen har pågått over en tomåneders periode, og mobilavisene er testet med flere ulike telefoner.