Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet.no endelig tenåring

13 år i dag - takket være deg.

(Dagbladet.no): - Oi! Gratulerer som tenåring, sier Elisabeth Backe-Hansen ved NOVA til Dagbladet.no.

Typiske trekk ved en 13-åring er ifølge psykologen og forskningslederen at en begynner å finne ut av hva en har lyst til her i verden.

- Søt alder

- Og av og til begynner man å se litt på det andre kjønn. Lurer på ungdomstiden, men er ikke helt kommet dit ennå. Intellektuelt veldig moden. Kan mye, hvis hun gidder å gjøre det.

 Ser du likheter mellom en 13-åring og Dagbladet.no?

- Det med å ta standpunkter og holde fast ved dem, men ikke alltid like godt fundert kanskje. Det er en veldig søt alder.

Høy selvtillit

Nettredaktør Morten Øverbye mener Dagbladet.no som alle andre 13-åringer trenger noen som kan korrigere når selvtilliten blir for stor.

- På vår nettutgave har vi trukket leserne inn i artiklene for at de skal kunne kommentere, debattere og utdype det vi skriver. Leserne er med på å gjøre journalistikken vår bedre, og ettersom vi er 13 år i dag, kan du gjerne si at de er med på å oppdra oss, sier Øverbye.

Han mener at Dagbladet.no, som mange av sine jevnaldrende, er proppfull av selvtillit:

- Vi er veldig sikre på at vi skal bli best på alle de områdene vi bestemmer oss for. Akkurat nå er vi det på brukerdeltakelse, nyheter og video, sier Øverbye.

I en tid da leserdebatten og det brukerskapte innholdet er under ild fra flere hold, er vi i Dagbladet.no sikre på at det er nettopp her en helt sentral del av framtida vår ligger. Uten deg, brukeren, hadde vi ikke vært der vi er i dag. Vi har ambisjoner om å videreutvikle oss i en retning der du får enda flere og bedre muligheter til å delta med meninger, kunnskap og engasjement.

Særnorsk trend

topplista til TNS Gallup er Dagbladet.no denne uka på fjerde plass med vel 1,8 millioner unike brukere i uka. Fem år tidligere, i jubileumsuka 2003, hadde vi vel 571 000 unike brukere.

Veksten til Dagbladet.no er et uttrykk for at det jobber mange flinke folk her. Men også for den generelle veksten i nettbruk, og for en helt spesiell, særnorsk trend:

Ikke i noe annet land i verden har nettaviser og andre nyhetsnettsteder en så sterk posisjon. I Norge er fem nettaviser inne på TNS Metrix\' liste over de ti mest populære norske nettstedene: VG Nett (nr 1), Dagbladet.no (nr. 4) , NRK.no (nr. 7), Nettavisen (nr. 8) og Aftenposten.no (nr. 9).

Vi har med andre ord mange dyktige konkurrenter som gjør det morsomt og utfordrende å jobbe i nettavis i Norge.

På flyttefot

Til sammenlikning viser Alexa.coms målinger av global webtrafikk at det mest populære rendyrkede nyhetsnettstedet på den globale topp 500-lista er BBCs nyhetsticker helt nede på en 63. plass.

Nettavisenes ekstremt sterke posisjon i det norske nettmarkedet er spesiell. Men Alexas toppliste for Norge viser også et litt annet bilde, der Dagbladet.no og våre konkurrenter i nyhetsmarkedet utfordres knallhardt av andre typer aktører.

Skal vi tro Alexa er Google, YouTube og Facebook de tre mest populære nettstedene i Norge. Lista domineres av nettsamfunn og søketjenester, mens VG Nett og Dagbladet.no så vidt sniker seg inn på topp 10.

Vi kan med andre ord ikke lene oss for mye bakover i sofaen på tenåringrommet. Tvert imot: Ved pinsetider skal vi og resten av Dagbladet-huset forlate de tradisjonstunge avislokalene i Akersgata og flytte inn i Oslo Havnelager. Ambisjonen er at papiravis og nettavis skal jobbe enda tettere sammen, for større journalistisk slagkraft.

Samtidig vil vi jobbe knallhardt for å bli enda bedre som rendyrket og eksperimentvillig nettavis, i samarbeid med deg, brukeren. Gratulerer med dagen.

2004: Slik så Dagbladet.no ut i 2004.
ÅRETS NETTAVIS: Sjefredaktør Anne Aasheim gir blomster til et lite knippe Dagbladet.no-medarbeidere etter at vi ble <a href=\'http://www.dagbladet.no/kultur/2007/09/06/511240.html\'>kåret til årets nettsted</a> i 2007. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET
1996: Slik så Dagbladet.no ut i 1996.
2000: Slik så Dagbladet.no ut i 2000.
2002: Slik så Dagbladet.no ut i 2002.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media