Dagbladet.no får kjeft av Forbrukerombudet

Reagerer på måten brukeravtale ble endret.

Dagbladet.no får kjeft av Forbrukerombudet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Forbrukerombudet har i dag gått ut med sin reaksjon mot måten Dagbladet.no for noen uker siden innførte et månedsgebyr for innlogging på Dagbladet.nos tjenester.

Dagbladet.no sendte i begynnelsen av måneden ut en sms til alle som hadde registrert en brukerprofil, noe som er påkrevd for en rekke tjenester - blant dem å kunne skrive kommentarer under artiklene. Dette er tjenester som tidligere var gratis, og Forbrukerombudet har etter sms-utsendelsen fått flere klager fra publikum.

- Dette er en endring som er i strid med markedsføringsloven, uttaler seksjonssjef Frode Elton Haug på Forbrukerombudets hjemmesider.

Akseptert avtale?I smsen som ble utsendt ble brukerne gjort oppmerksomme på at brukervilkårene for profilene på Dagbladet.no var endret, og ble henvist til en nettside der disse endringene ble opplyst - blant annet at det nå blir innført et månedsgebyr på fem kroner. Forbrukerombudet reagerer nå på at det ikke ble opplyst om betalingsinnføringen i selve meldingen.

- Markedsføringsloven forbyr at det kreves betaling fra forbrukere uten at det er inngått en klar avtale om det. En slik avtale har ikke Dagbladet inngått med sine brukere i denne saken, uttaler seksjonssjef Haug videre i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer